Mit raktok ilyenkor a kutya alá, hogy ne fázzon?
Sziasztok!
Van egy 10 éves németjuhászom, aki nem szeret a házban lenni, kölyökkora óta.
Gondoltam megöregedett annyira, hogy jól esne neki bent a melegben aludni esténként, de nem.
Van egy szigetelt kutyaháza, abba is csak akkor megy be, ha mínusz 10 van.
Most éjszakánként a teraszon alszik 3 szőnyegen összegömbölyödve. Olyan mélyen, hogy horkol is és valahogy nem tudom elhinni, hogy alulról nem fázik, mert mindig jég hideg az orra meg a lábai is.
Mit lehet kezdeni egy ilyen lökött állattal, mit tegyek alá ami alulról szigetel valamennyire?
Olvastam egyszer hasonló kérdést kutyás csiportban.
Ott a szénát javasolták a pléddel ellentétben, mert a pléd felszívja a vizet és megfázhat a kutya. Szerintem a széna egy próbát megér.
A széna/szalma jó megoldás.
A másik lehetőség a VetBed, meglepően jól szigetel, a folyadékot teljesen átengedi és a felülete nagyon gyorsan szárad. Arra figyelj, hogy sok az utángyártott, ami közel sem olyan jó minőség mint az eredeti.
Szalma.
A széna az ugye mindenféle mezőn nőtt zöld lekaszálva, megszárítva. Ebből adódóan tartalmazhat olyan növényeket, amelyekre a kutya allergiás, lehetnek benne apró tüskék, vagy olyan növényi részek, amiket beszippanthat, pl. toklász.
Szalma,az nem vizesedik át.
De jó lenne,ha valahová behúzódna,mert tönkre fognak menni az ízületei,a hátsó lábaik a németjuhászoknak amúgy is nagyon érzékeny és hamar tönkre megy.
Esetleg a kedvenc helyére rakni egy fűtött kutyaházat?
Nyílván ha nem akar nem tudsz vele mit csinálni,csak ötlet.Nehogy lesántuljon vagy lebénuljon az utolsó pár évére.
És azt hogy kellene kiviteleznem? Tegyek a teraszra a szőnyegek alá? Vagy hogy marad az meg a szőnyegek alatt?
Mert volt 1 nagy kosara, de terméstesen abba sem feküdt bele. :D
A kutyaházat volna érdemes szalmával megtölteni.
Vagy ha oda akkor sem megy be, akkor kosárba a szalma, esetleg rárakva a szőnyegek, amíg meg nem szokja, hogy abban kellene feküdnie.
De a legjobb az volna, ha bemenne a házába.
Nem kerested sosem az indokot,hogy miért nem megy be?
Nem egy másik kutyáé volt? Nincs benne büdös,nem koszos,nincs rossz helyen? Nem érte vele kapcsolatban rossz élmény?
Számomra kicsit érthetetlen,ha fázik be kellene húzódnia valahová.
Már pedig talajmenti fagykor (0 fok) már igen csak hidegek lesznek,és nincs az messze.Talán 2 hét,és jönnek ezek az idők.
Szalmát nem a szőnyeg alá,hanem maximum felé lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!