Mit tegyek, hogy a kutyám ne utáljon meg a gallér és a gyógyszerek miatt?
A kutya egy olyan állat,ami a körülötte lévők hangulatára,viselkedésére nagyon érzékeny.Te túl liheged ezt az egészet,tehát a kutya is túl fogja.
Nyugodj le és ne éreztesd vele,hogy valami nem jó.Teljesen természetesen kell viselkedned.Most az a természetes,hogy ő sebesült és azt el kell látni,be kell szedni a gyógyszereket.
Nem kell külön éreztetni vele,hogy épp gyógyszert kap,ne magyarázd el neki (láttam ilyet..:D),nem kell neki mutogatni,hogy jaj szegényem mit kapsz..
Tedd be egy virslibe,vagy valami jutalom falatba és add oda neki,nyeli majd mint kacsa a nokedlit.
És ne zárd be,mert nem a gallér miatt esett ennyire pánikba.Nem szoktad bezárni,nincs ehhez szokva és teljes letargiába esett,hogy most mi a f*sz van,miért nem mehet ki ha eddig kiment.Biztos valami rosszat csinált,ott felejtetted,ki tudja mi játszódott le benne.
Traumát okozol a kutyának a hülyeségeiddel! Nyugi!
Ha nem tudják ellátni a kutyát én azért megpróbálnék egy másik orvossal is egyeztetni,hogy hamarabb tudja-e vállalni,mert a nyílt sebnek nem a nyalogatás fog gondot okozni,hanem a legyek és a fertőzések.Nem adtak semmit amivel le kell kezelni,vagy amivel be kell kötni,úgy ahogy az isten megadta nyílt sebet hagytak rajta..?
Mert,ha legalább kötés lenne rajta (ami a normális) akkor nem lenne baj azzal se,ha nyalja,vagy ha mondjuk lefekszik a fűbe odakint.
Simán ellenne a gallérban,de itt az ellátás és a te stresszelésed okoz gondot a kutyának.
Mivel harapott seb nem varrják össze, 2 orvos látta. A gyógyszer miatt nem is aggódom annyira, mert legtöbbször tök simán lenyeli, reggel mondjuk késésben voltam, nyilván az idegességem miatt megy nehezebben, tisztában vagyok vele, de nem tehetek róla.
Aki a seb bekötését javasolta annak nem volt még kutyája… 😀 a jobb minőségű műbőr kabátját tépte le magáról, mint egy szalvétát, szerinted mivel kössem be? Póló van rajta (már az enyém, mert a méretében 10 ezrek, 3at tett most tönkre), bogarak így nem férnek hozzá, mellette fertőtlenítés 2-3 alkalommal. Egyébként egy 35 centis műanyag cuccról beszélünk, a gallér, amit 2 óra alatt félig lerágott magáról. Igazad van, hogy nem kellene bezárni, de egy kisebb “erdő” az udvar, nem kockáztatom meg, hogy felakassza magát valahova vele. A felfújhatóst én is néztem, de 2-3 nap a szállítása, addig is valahogy meg kellene oldanom.
A felfújhatós gallérral egy a baj: hosszú nyakú kutyák esetében a nyaki gerinccsigolyákat deformálja, mivel széles- így nem is feltétlen kényelmes.
---
Kutyák azért ilyen komplex dolgokra nem igazán kaphatók, minthogy ezért utáljon téged,ez a helyzet sokkal inkább annak köszönhető, mert te kicsit ráparázol.
Nem szabad ezeket túllihegni, menjen csak szépen a nap tovább, ahogyan szokott folyni, tessék nyugodtan folytatni az életet- az orvos utasításait figyelembevéve nyilván.
Gyógyszer ha tabletta akár porrá is törheted, keverd a kajájába, tedd virslibe, májkrémbe, kérj tőle feladatot, kapja jutiként.
Nyílván azért ajánlottam,mert nem volt és nincs is kutyám (masztiffjaim vannak..).Még mindig túl liheged.
Felakasztani magát valahová vele? A GALLÉRRAL? :|
Szerintem téged jobban zavar az a gallér rajta mint a kutyát..Hagyd rajta,ember.Had szokja meg,2-3 lábbal,vakon,süketen,és egyéb gondokkal is képesek élni minden gond nélkül akkor ne mond már nekem,hogy egy gallér a TE kutyádon kifog.Ne kezeld kisgyermekként.Értem én,hogy félted és szereted,de ez csak neki rossz.Meg neked is. :D
Ismétlem,természetesen kell viselkedned.Most az a természetes,hogy ő beteg és őt el kell látni.Ne éreztesd vele,hogy baj van.
A szüleidtől is kaptál gyógyszert meg lehet, hogy gipszelve is voltál(hirtelen nem jut más hasonlat eszembe a gallérra), mégis szereted őket...
A sajnálat csak ront a helyzeten, ez csak egy állapot, ha mindent betartotok, gyorsabban vége lesz és újra visszatérhettek a régi vidám kerékvágásba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!