Kan kutyának 2 hét gallér?
Attól, hogy a kutya jókedvű, nem érez nagyobb fájdalmat, jár-kel, fut, szalad, még van rajta egy pár cm-es seb, amit ha unatkozik, könnyedén felbonthat. A gallér ebben megakadályozza, mert két nap alatt nem fog teljesen begyógyulni a sebe.
A menhelyen a műtét utáni nap már szaladgálnak a szukák és a kanok is és ki-ki saját vérmérséklete szerint ugrál fel-le a háza tetejéről.
Ha kínzásnak érzed, van felfújható gallér is, az kevésbé korlátozza be a látását és van kanoknak műtét utáni ruha(meg szukáknak is :) ), aminél azért kell figyelni, mert valamelyik azt is lebontja magáról, akkor viszont kell a gallér.
Ket het!? Egy kicsit eltulozta a doki, mert 10nap mulva varratszedes ... de vegul is mondhatni, hogy az majdnem 2het.
Gallerbol is van tolcser, de van hurka is ... szerintem az utobbi jobb.
Igazsaghoz hozza tartozik, hogy en ellezserkedtem a dolgot es nem tettem semmit a kutyara. Termeszetesen masnapra kiszedte a varratokat maganak ... onnantol csak arra kellett figyelni, hogy ne fertozodjon el. Persze nalunk megmaradt a zacsi ... ha azt is leszedik, az nagyobb muteti heggel jar, akkor talan indokolt a galler is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!