Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutyának 2 hét gallér?

Kan kutyának 2 hét gallér?

Figyelt kérdés
Egy hónapon belül ivartalanítva lesz a kan kölyköm, és azt mondta a doki hogy 2 hétig gallérban kell lennie. Én olvasgattam tapasztalatokat és mindenki azt írta hogy a kan kutyája már aznap este teljesen normálisan viselkedett, illetve hogy maximum 2 napon belül mindennek vissza kéne állnia a normális kerékvágásba. Ezért furcsálom, hogy 2 hét gallért mondott a doki, mert sose hallottam még ilyet hogy kanoknál ilyen hosszú lenne a gyógyulási folyamat. Nekem eddig csak szukáim voltak, náluk nyilván hosszabb a felépülés, nem gondoltam hogy a kanoknál 2 hét gallér lenne. Nektek milyen hosszú volt a felépülés és mennyi időbe telt?

2021. febr. 15. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A gallér azért kellhet, hogy ne nyalja, rágja a sebet. 2 hét után veszik ki a varratokat, addig kell vigyázni.
2021. febr. 15. 16:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a kutya jókedvű, nem érez nagyobb fájdalmat, jár-kel, fut, szalad, még van rajta egy pár cm-es seb, amit ha unatkozik, könnyedén felbonthat. A gallér ebben megakadályozza, mert két nap alatt nem fog teljesen begyógyulni a sebe.

A menhelyen a műtét utáni nap már szaladgálnak a szukák és a kanok is és ki-ki saját vérmérséklete szerint ugrál fel-le a háza tetejéről.

Ha kínzásnak érzed, van felfújható gallér is, az kevésbé korlátozza be a látását és van kanoknak műtét utáni ruha(meg szukáknak is :) ), aminél azért kell figyelni, mert valamelyik azt is lebontja magáról, akkor viszont kell a gallér.

2021. febr. 15. 16:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja nem, nem gondolom kínzásnak, nyilván szükség van rá és nem csak poénból adja rá a doki, csak nem tudtam hogy a kanoknál is 2 hétig rajta kell lennie. Köszi a válaszokat!
2021. febr. 15. 16:53
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
0-24 felugyelet, ha azt veszed eszre hogy nyalogatna, piszkalna, akkor kell a galler. De altalaban nagyobb nyűg maga a galler mint az a kis vágás. Nalunk a szukan sem volt galler ivartalanitas utan, szerencsere nem piszkalta. A 2 hetet meg bőven tulzasnak tartom en is.
2021. febr. 15. 16:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szukánál nekünk tökéletesen jó volt a műtét utáni kutyaruha (ez passzosabb, mint a sima, így a helyén marad), abban volt a kutya 2 hétig, nem tudta piszkálni a sebet. Kan esetében nem tudom, hogy működik-e, mivel az alsó alkatrészeknek kint kellene lenniük, hogy tudjon pisilni, nekik viszont pont ott a varrás. De egy guglizást megérhet a dolog.
2021. febr. 15. 17:43
 6/8 anonim ***** válasza:
33%

Ket het!? Egy kicsit eltulozta a doki, mert 10nap mulva varratszedes ... de vegul is mondhatni, hogy az majdnem 2het.

Gallerbol is van tolcser, de van hurka is ... szerintem az utobbi jobb.

Igazsaghoz hozza tartozik, hogy en ellezserkedtem a dolgot es nem tettem semmit a kutyara. Termeszetesen masnapra kiszedte a varratokat maganak ... onnantol csak arra kellett figyelni, hogy ne fertozodjon el. Persze nalunk megmaradt a zacsi ... ha azt is leszedik, az nagyobb muteti heggel jar, akkor talan indokolt a galler is.

2021. febr. 15. 17:48
 7/8 anonim ***** válasza:
83%
Kifogja bírni, az én hosszú szőrű kutyámnak műtét utáni ruha + gallér kellett, na ő szenvedett sajnos. Minden kutya máshogy gyógyul meg, enyém jóval lassabban (mondjuk rossz varrat miatt 2. nap végén felnyilt a seb) gyógyult de akiket ismerek kan kutyák hamar gyógyultak. Műtét utáni ruha jó lehet, ha a fütykösre passzol a nyílás akkor le se kell venni pisihez kakihoz a ruhát
2021. febr. 15. 18:52
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Eddig minden kutyas megoldotta ... te is megfogod :)
2021. febr. 15. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!