Kutyafuttatóra járók! Nálatok vannak "hülye" kutyagazdik? Nálunk van bőven. Félti a mopszát mert liheg mikor játszanak vele más kutyák, de azért behozza (akkor ne hozd be ha ennyire félted). Nagy kutyát behozzák a kicsik közé.
Mindenki oda viszi a kutyáját ahová akarja.Ha kis futtatóba akkor kicsibe.
Mindig van lehetőséged átmenni,ha zavar a másik kutya/gazda,nem másnak kell odébb menni,mert szerinted neki máshol van a helye..
Én nem azt mondom, hogy ne vigye valaki a nagytestűt a kutya méretéhez képest kicsi futiba, vigye, ha akarja, csak nem értem, miért akarja ilyen helyre vinni, magamból kiindulva én nagy kutyával nagy futiba mennék, nem kis futiba. :-D
Az a dobermannos is úgy volt vele amúgy, mint én, hogy ha van bent más, nem viszi be. Meg én át is adom a futit, ha mindenképpen bejönnének olyanok, akiknél tudom, hogy gond lenne, csak olyan kutyával engedem össze az enyémet, amelyikkel tudom/látom, hogy kijön, idegen kutyával meg óvatosan ismerkedünk.
Egyébként nálunk panaszkodnak is a nagyobb kutyás gazdik, hogy lehetne több nagy futi. Aki kényelmesebb, nem megy el 1,5km-t a nagy futiba, inkább elengedi a kutyáját szabálytalanul egy parkban, ahol viszont jöhetnek bringások, rollerezők, gördeszkások, görkorisok, kisgyerekek is, rosszabb helyen nagyobb autóforgalom is van, ők kockáztatnak. A dobis autóval jött, azzal azért könnyebb arrébb gurulni ekkora távolságba a nagy futihoz, ha nem akart sétálni.
Érdekes,nekem kis Shih Tzu kutyám van és így is azt mondom,hogy te menj el,ha neked van bajod mással.Ráadásul te magad írtad,hogy a kutyád nem bírja a nagytestűeket mert meg lett egyszer támadva.Ez nem egy kifogás vagy valami,rengeteg rossz előéletes kutyát is megnevelnek mielőtt beviszik a futtatóba,vagy úgy viszik be,hogy kiemelten figyelnek rá és ha nem tudnak jól kijönni egy helyzetből inkább kimennek.
Tartsd be azt amit a Mopszos gazdáról írtál,mert ugyan olyan vagy.Ha zavarja a többi kutya a tiédet akkor vedd észre,hogy NEKED ott "tipli" van.
Az enyémmel is játszanak nagyok,megesett már hogy túl tolták a játékot és fájdalmat okoztak neki.Nyüszített egyet (amikor hangosan,éles hangon sikít egy kutya akkor szól a többinek,hogy fáj neki,ott a határ..)rászóltak a nagyokra,én megnéztem nincs-e baja a kutyának,mentek tovább játszani.
Ti magatok vagytok dráma királyok és királynők,sokszor a kutyák teljesen jól elvannak akkor is,ha egy-egy pillanatban eldurvul a játék.Ilyenkor senkinek nem kirohanni kell onnan,meg elzavarni másokat,hogy úristen mit tett a kutyája..Rászólni a kutyákra,felügyelni rájuk,mert ők is így tanulnak.Kicsik is nagyok is!
Kicsiknek meg kell tanulnia,hogy a nagyobbakkal hogyan játszon,a nagyobbaknak pedig a kisebbekkel,nem egy ördögtől való dolog a különböző méretű kutyák szoktatása..
Na akkor fordítsuk meg.
A kutyám 30 kg, többször támadta meg kicsi kutya. Akkor ha te bejössz mellénk a futtatóba ahol én 3 órája dekkolok, és az enyém megtámadja, akkor hagyjam rá? Mert a te logikád szerint ez teljesen rendben van. Az egy mellékes szál, hogy akkor a kutyádból nem marad semmi.
Én is ki vagyok akadva, csak kis zsebcirkáló gazdákra, akik képtelenek megnevelni a kutyájukat. Nekem kell résen lennem a póráz nélkül sétáltatott mérges hörcsögök miatt, hogy amikor a kutyám hátsó lábát rágja, még véletlenül se forduljon hátra, mert igen gyorsan orvoshoz mehetnének a kicsivel. És maximálisan nekem lenne igazam, mert az én pórázon vezetett kutyám csak saját magát akarta megvédeni, csak egy 3 kg kutya nyakát pont annyi idő alatt roppantaná el, mint egy patkányét.
Néha azért jó lenne elgondolkodni az erőviszonyokon. Ha a te igen hánnyatatott sorsú kicsikéd nekiáll vigéckedni egy naggyal, a teteme fölött már igencsak fölösleges lenne veszekedni a kinek a hibája volt kérdésen...
((Az egy teljesen más kérdés, hogy arra neveltem a kutyám, hogy pórázon nem tűrök el agressziót senki és semmi felé (jah, mert vettem a fáradtságot rá), de bizony futtatóban nem tűrné el a kekeckedést.))
És ne csak a nagytestű kutyás menjen el távolabbi helyekre, hanem ti is, mert kellenek az új ingerek a kutyádnak. Napi 3x ugyanazon az 500 m sugarú körben leélni egy életet nem lehet nagy élmény neki. Új helyek, új ingerek, új kutyák. Hátha megszokná a nagytestűeket is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!