Kutyafuttatóra járók! Nálatok vannak "hülye" kutyagazdik? Nálunk van bőven. Félti a mopszát mert liheg mikor játszanak vele más kutyák, de azért behozza (akkor ne hozd be ha ennyire félted). Nagy kutyát behozzák a kicsik közé.
17-18!
Nekem valoban nagy kutyam van, 80 kilos kozepazsiai :) Ha bevinnem a futtatoba, az osszes kutyas atugralna a keritesen a tuloldalon :D
Nem! Nagykutyas nem megy ilyen helyekre setaltatni!!! :)))
Pont ezért járunk parkba. Ott mindenki el tud különülni. Kicsik, nagyok, idősek, fiatalok stb. Futtató feszültség keltésre tökéletes. Park elég nagy, hogy elkerüljük egymást. Enyém kanok között válogat, így maximum összeszokott bandába viszem. Van olyan akit kimondottan nem kedvel, mindig tartjuk egymástól a tisztes távolságot, nincs is probléma. Egy futtatóban kevés a hely, elkerülhetetlen lenne, hogy találkozzanak.
Nem is értem, ki találta ki ezt a futtatós baromságot. Én se örülnék, ha 13 éves kistestű, békés kutyám mellé behoznának egy nagytestű, kajla kölyköt, aki játékból is tud sérülést okozni, mert bizony sokuk nem fogja vissza magát. Parkban van játszó ovis csapat, kiskutyások, nagykutyások, "magányos farkasok", akik csak kettesben akarnak lenni a kutyájukkal, mert gyakorolnak, labdáznak, vagy egyszerűen nem kompatibilis a többi kutyával. Nem kell senkinek elhagyni a helyet, mert a másik megjelenik. Normális nagykutyás nem ereszti be a kiskutyások közé a kutyáját, kiskutyások sem engedik oda az övéket heccelni a nagyokhoz. "Ovis" részén fiatal kutyák szoktak "bulizni", idős kutyát, aki már nyugalomra vágyik nem fognak közéjük bevinni.
"Ameddig az a sok kis prémes vakarcs megelégszik egy fél óra sétával" - sok kistestű kutya aktív, ne tévesszen meg a méret, terrierek, kotorékebek, keverékekben is lehet aktív vér, mondjuk mi az ilyen igényünket nem futtatóban intézzük el, hanem 10-30 km túrán.
Viszont felénk sok a kicsi futi, és van egy jó nagy. Nemrég az egyik kicsiben voltam épp a kutyámmal, nemrég voltunk csak bent. Jött egy nő kocsival hozta a dobermannját, bejöttek volna a futiba, ha üres, csak azon csodálkoztam, hogy egy akkora kutyával miért egy kicsi futiba akart jönni, ahol a dobi kb kettőt ugrik egyik végéből a másikba, mikor nem messze ott a nagy futi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!