Egy tenyésztőnek mennyi a kutyánkénti profitja?
Nyilván változó, nyilván mindenhol más, nyilván egyedenként is eltér, nem ezekre vagyok kíváncsi. Csak érdekel, hogy átlagban hány százalék megy zsebbe, és mennyi a költségek fedezése. Mivel vitatkoztam valakivel, szerinte ebből nagyon jól megélnek, szerintem meg abszolút nem tudnának ebből megélni.
Ha valaki kutyagyártásból nonstop elleti a nőstényeket és óriási összegekért ad el (de törzskönyvvel), akkor oké, biztos óriási a profit, de ezeket én nem is tartom igazi tenyésztőnek.
#22 igen, és akkor itt kezdődik, a haszon mekkora is? K*rva sok. Semmi probléma, de akkor ne reklámozzák, hogy "jajj drága hobbi", vállalják fel, hogy jó bevétel, mert el lehet adni ennyiért is a kutyát.
És akkor addig szerintem ne csodálkozzunk ha valaki szaporítótól vesz vagy valakitől háztól (mert szerintem ez 2 külön téma) vesz kutyát, mert nem úgy állnak hozzá hogy ennyiért is el lehet adni.
Reszben egyetertek az allaspontoddal, viszont a szaporitok is annyiert adjak, amennyiert el lehet. Egy szaporitos shibaert peldaul mar elkernek 150-200ezer forintot is! De ugy altalanossagban is 50-150 kozott mozognak a "beszerezhetobb" fajtak legalabb egy oltassal es fereghajtassal, esetleg chipelve, amik sikerultek is ugy, hogy ugy nezzenek ki, mint maga a fajta. Egy szapis havanese peldaul nem sokkal mozog az olcsobb tenyesztoi arak alatt. Persze van 35-ert is biztosan, de az mar az a szint, amikor lesir a keprol, hogy beteg a kicsi, es hogy keverek, legalabb is en ezt tapasztaltam.
Az viszont vitathatatlan, hogy a ritka es egeszseges fajtakon nem keveset profitalnak. Nemreg egy olyan fajta utan erdeklodtem, ami 5 EZER EURO aron mozgott, ivartalanitasi koyelezettseggel "csak" 4 ezer es a durva az, hogy egy szabad kolykuk volt mar csak, pedig meg be sem toltottek a 8 hetes kort, mar elolegezve volt mind a 4 kolyok. Ne mondjak mar, hogy ezen nem lehet akkorat szakitani, amibol elel az ember. Ez is egy uzlet, egy vallalkozas, nekem semmi bajom vele egyebkent, az meg termeszetes, hogy egy bizomyos ar alatt nem adhatja a kolykoket, mert akkor tenyleg veszteseges lenne, na de kolykonkent 2500-5000 euro azert nevetsegesen hangzik, ha arrol beszelunk, hogy jajjj, eppen kijovok nullara xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!