Kutyafajták melyekkel lehet futni napi több kilométert, lehet kinti vagy kinti-benti kutyaként tartani és macskára nem veszélyesek?
#2. Ezt értem, de nekem spéci a Husky vagy Japán Akita ideális lenne…
De ha megmondom, hogy vannak bent macskák, illetve kint baromfiak, akkor el sem adja a tenyésztő.
Mivel gondolom megöli Őket…
Tehát akkor mégsem ideális kutyák nekem.
A kutya alapjáraton nem akarja megölni a macskát. Persze vannak macskaölő egyedek, de nem ez az alap, inkább kivételnek mondanám. Nekünk van 7 macskánk és 3 kutyánk, senki nem bánt senkit. A kommunikációjuk kicsit zavaros, mert a macska megijed és elszalad, a kutya meg ezt játéknak veszi, de nem akarja megölni. A vadászkutya fajtáknál más lehet a helyzet, bennük nagyon erős a vadász ösztön, de pl egy terelő kutya nem bánt más állatot, a juhász anno meg is ölte volna azt a kutyát amelyik bántja a juhokat, így nem adták tovább ezt.
Együtt tud élni kutya és macska, de megfelelően kell össze szoktatni, amikor a kutya durvulna, mert nem méri fel hogy egy macska lényegesen törékenyebb, akkor rá kell szólni, meg kell szidni és idővel megtanulja, hogy a durva játék nem jó. A macskának nem kell erőltetni az ismerkedést, ők olyanok, hogy minél jobban erőltetik általában annál jobban ellenáll.
Válaszolva a kérdésre is, szánhúzó kutyák, vizslák, agarak vagy dalmata, én ezeket tudnám javasolni, de az utóbbi 3 kinti-benti kutyának való
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!