Kutyafajták melyekkel lehet futni napi több kilométert, lehet kinti vagy kinti-benti kutyaként tartani és macskára nem veszélyesek?
Azért ne feledjük el, hogy egy kutyának nem csak a -10 - -15 fokos teleket, de a 35-38 fokos nyarakat is bírnia kell.
A hideget mindig könnyebb megoldani, szigetelt, szélmentes kutyaházzal, bőven szalmával bélelve, esetleg előtérbe vagy kazánhazba beengedni, hőfüggöny, melegítő lapok stb.
Viszont a 35-40 fokban az árnyék és a medence kevés vígasz egy huskynak vagy szamojédnek. Nekik olyan hatalmas, vastag bundájuk van, hogy azzal max kínlódnak napközben az árnyékban. Persze mivel valamilyen szinten szigetel, így lenyírni nem szabad, de hiába szigetel, ha ez max pár fokot jelent, a kutya ugyanúgy szenved a hőségben. Ezek mellett pedig természetesen megkérdőjelezhető hogy hogy fog futni napi szinten több km eket estefelé. Hosszútávon pedig az egészség rovására mehet.
Ha meg a fűtött kutyaház nem akadály, akkor igazán nem érdemes északi fajtákat ilyen éghajlaton tartani.
A macskákhoz, egyéb állotokhoz való viszonya leginkább a nevelésen múlik, de a legkönnyebb dolgod a labrador retrieverrel, agolden retrieverrel illetve múg a szetterekkel lenne. Ezek könnyen nevelhető, nem olyannyira temperamentumos fajták. Egyébként szóba jöhet még: belga juhászkutya, holland pásztorkutya, német juhászkutya, ausztrál pásztorkutya, ausztrál juhászkutya, skót juhász.
Ha a meleg, télen fűtött kutyaház tényleg megoldott, szerintem simán bevállalható vizsla, afrikai oroszlánkutya, dalmat
Napi 10 kilométert futok most, ezt aszfalton, a kutyának az nem jó…
Vannak itt ilyen termőföldek, talán azok szélén ilyen föld utakon tudnánk futni, de még nem találtam ki hogy pontosan hogy lenne.
A munkavonalas labrador tetszik, de már régebben rákerestem és nem találtam tenyésztőt.
Az azért is jó, mert fűtött kutyaházban bírja a telet is, de nyáron sem gyötri a meleg…
Labi kint fázik télen.Vízi kutya nem hidegtűrő kutya.Kinti-bentinek esetleg jó fűtött kutyaházzal.Az arra jó kb hogy kint hagyd ameddig elmész melózni. :D
Szinte mind ilyen a juhász-és pásztor kutyákat leszámítva.Vagy nyáron,vagy télen,de lennie kell lakásban is.Jó,tudom ez vidéken nem menő,de akkor is ez a tartásmódjuk,ezt igénylik.:)
Még esetleg olyan fajtát tudsz nézni ami nyírós/nyírható fajta mint a puli.Télen hagyod nőni,nyáron vágod.
De amúgy a labrador az nem kanadai fajta?
Vagy ott sincs mindenhol hideg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!