Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyafajták melyekkel lehet...

Kutyafajták melyekkel lehet futni napi több kilométert, lehet kinti vagy kinti-benti kutyaként tartani és macskára nem veszélyesek?

Figyelt kérdés

2021. aug. 31. 19:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
62%
A border collie jó lehet, de show vonal vagy a fajtamentések. A munkavonalasak munkamániások, egy teljesítménytúrákat szervező aktív, rendszeresen és nagy távokon kerékpározó ismerősömnek beletört a bicskája egy ilyen kutyába. Nekem az egyik ilyen fajtamentéstől van egy remek kutyám, látszik rajta, hogy keverék, de én 10-30km-eket is túrázok vele, az egyesület pedig korrekt, nem kukacoskodnak.
2021. aug. 31. 22:31
 22/23 anonim ***** válasza:
89%

Ha hozzá van szoktatva, 10 km-t egy 10 kg feletti, normál lábhosszu keverék is le tud futni akár minden nap. Egy atletikusabb menhelyi kölyök is jó választás lehet, kora miatt pedig az állatokhoz is könnyen hozzászoktathatod.

Ha persze mindenképp fajtatisztában gondolkozol, jók lehetnek a terelő fajtájú kutyák és a vizslák vagy a kopók és a hosszú lábú terrierek. (én egy jack russellel, aki ugye rövid lábú futottam heti 2-3x 10km-t, úgy hogy még húzott is, cicával is jól kijött, a tyúkokat pedig nem bántja, de néha elég öntörvényűek, sok türelem és következetesség kell hozzájuk)

2021. aug. 31. 23:33
 23/23 anonim ***** válasza:
Weimari vizsla. :)
2023. jan. 8. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!