Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tini kutya játékból csipked,...

Tini kutya játékból csipked, hogy kell letiltani?

Figyelt kérdés
2021. aug. 10. 11:36
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
25%
30 éve foglalkozom kutyakiképzéssel, bronzkoszorús mesterkiképzó és kétszeres magyar válogatott kerettag vagyok (WUSV) . De köszönöm, hogy jobban akarsz érteni a munkámhoz.
2021. aug. 13. 01:28
 32/43 anonim ***** válasza:
30%

4-6 hónapos a szakképzés,8 általánossal már elmehetsz kutyakiképzőnek.Tanulsz egy kis általános ,szerzel egy kis tapasztalatot valaki mellett és 30 év múlva már profinak nevezheted magad akkor is,ha egy kutyát sem képeztél még ki életedben.

Persze van belőle mester képzés,ahogy a kutyakozmetikus tanfolyamokból is,de ott legalább tényleg teljesíteni kell.

Honnan tudom? Ingyenes volt az OKJ tavaly előtt,ismerősöm is letette.Nem dolgozik a szakmában,de van neki.

Minden f*szságot nem lehet azzal alátámasztani,hogy kutyakiképző vagy 50 éve 20 évesen.

NEM szoktatjuk kézből evésre a kutyát,főleg a neveletlen kutyát.F*sza lesz szerencsétlen gazdának,ha utána meg a kajáért ugrál fel rá,vagy nem fog enni a kutya csak a kezéből,egy nagytestűnek két marokkal tarthatja a büdös tápot azért,hogy utána még több gondja legyen.

Meg ne próbáld kérdező,tényleg.Ez egy hatalmas hülyeség.

Mint mondtam,olyan jutalom falat kell amit elfogad a kutya (például egy kis sima sajt vagy virsli,ami nem hasonlít tápra..) és ha nem fogadja semmiképpen vagy nem motiválható vele vagy éhesen kell neki kezdeni,vagy mással kell motiválni.A klikker is jó.

2021. aug. 13. 01:39
 33/43 anonim ***** válasza:
51%

Oké, álljunk meg egy fontos mondatnál: "ismerősöm is letette". Tehát te nem.

Remélem, orvos nincs az ismerőseid közt, nehogy erre fel praktizálni kezdj!

A bronzkoszorús meyterkiképzői címhez pedig nem tanfolyam kell, hanem meghatározott mennyiségű Igp, SCh, IPO 3 szintre felkészített és levizsgáztatott kutya.

Bocs, de elég röhejes, hogy kívülállóként TE akarsz kioktatni engem arról, amivel ÉN foglalkozom.

2021. aug. 13. 01:45
 34/43 anonim ***** válasza:
22%

6 hónapos OKJ-s vizsgád van.Tegyél már úgy mintha minimum főiskolát jártál volna ki,és minimum egy Einstein tudás kellene a te szakmai tudásodhoz.Nem csodálom,hogy csak itt próbálsz tippeket osztani,ilyen kiképzőt ki venne fel..🤦

És hidd el,nem kell szakmai képzettség ahhoz,hogy kutyát tarts vagy nevelj.Puszta logika,egy kis tapasztalat és érdekeltség kérdése.

Kézből etetni a kutyát szimplán ostobaság,és az ellenkezője annak amit az ember neveléssel el akar érni.

2021. aug. 13. 01:51
 35/43 anonim ***** válasza:
64%

Tehát már azt is tudni véled, hogy nekem milyen végzettségem van/nincs... Ez egyre röhejesebb...

Puszta logika, hogyne..

Az etológiát nem véletlenül oktatják főiskolán.

A kutya tartásához nem kell semmi. Ész sem. Az eredményes kiképzéséhez már elengedhetetlen a hozzáértés. Nem a vélt, hanem a valós.

Fejezzük be ezt a vitát és foglalkozz azzal, amihez értesz!

2021. aug. 13. 02:02
 36/43 anonim ***** válasza:
0%

Te is foglalkozhatnál azzal amihez értesz,mert ehhez szemmel láthatóan nem.

Osztom az előző(ek) véleményét.Nem,én se vagyok kutyakiképző,de akkor sem adtál értelmes tanácsot.Etesse kézből ne tálból,hogy jutalom falathoz szoktassa..🙄

2021. aug. 13. 02:19
 37/43 anonim ***** válasza:

"Nem,én se vagyok kutyakiképző"

Na ezért nincs miről beszélni.

Jó éjt!

2021. aug. 13. 02:22
 38/43 anonim ***** válasza:
Radics Zsolt
2021. aug. 13. 02:28
 39/43 anonim ***** válasza:
48%

"Mondj már egy nevet te kutya"

Mondtam egy nevet.

De ha már írtál neki, értekezz vele a kézből etetésről.

Fordítva ülsz a lovon barátom.

2021. aug. 13. 07:33
 40/43 anonim ***** válasza:
40%

Kedves kutyázni nem tudók. Az ugye meg van, hogy minden egyes kutyás munkában, sportban az elsődleges, hogy a fiatal kutya csak kézből, csak együttműködésért eszik? Ide tartozik a segítő kutyák képzése is! Sőt, nem egy vonalon a segítőkutyák egész életükben csak kézből ehetnek - ugyanis a kötődést, megfelelni akarást ez fejleszti a leginkább. Ahogy minden rehabbal foglalkozó kutyaiskolában is ez az egyik első tanács.

Az alkalmazott etológiában erre kitérnek részletesen, hogy miért van. Esetleg utána kellene nézni, nem a nyálatokat verni itt, miközben baromságok halmazát írjátok le.

És nem, egy normális ösztönű kutyának nem lesz gondja azzal, hogy a tálból is megegye az ételt. Egy normális ösztönű kutya minden helyzetben habzsolja be az ételt. Eleve hogy jut ilyen valaki eszébe? Valószínűleg a saját kis wesenes Fifi kutyáján kívül másik ebbel nem volt még dolga az ilyennek.

2021. aug. 13. 08:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!