Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tini kutya játékból csipked,...

Tini kutya játékból csipked, hogy kell letiltani?

Figyelt kérdés
2021. aug. 10. 11:36
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
58%
#19 nő létemre 3 60 kilós masszív, csupa izom kutyát meg tudtam nevelni, ezek csak kifogások.
2021. aug. 10. 18:22
 22/43 anonim válasza:
76%

Ha ott tartunk, hogy nincs elég fizikai erőd hozzá, akkor már rég rossz, nem igazán hiszem, hogy célravezető az erőfitoktatás egy ilyen helyzetben.

Sajnálom, nem bántani akarlak, de egyértelműen kicsúszott a kezedből a kontroll, a helyedben nagyon gyorsan kutyasulit vagy mégjobb, kutyakiképzőt keresnék, hogy rendbetegye a kutya fejében a dolgot, ha még lehet.

2021. aug. 10. 20:54
 23/43 anonim ***** válasza:
30%

En ugyanilyenidos kb ugyanekkora izomagy kutyanal a nem szot alkalmaztam es otthagytam!!

Nalad a mozgatas hianya is benne van egyettelmuen!!! Vidd setalni,vidd ures automentes fuves teruletre napi 1-2 ora poraz nelkuli azaladasra.

2021. aug. 10. 22:51
 24/43 anonim ***** válasza:
0%
Adj neki alternatívát! A csipkedés fiatal kutyánál egy természetes jelenség. Próbálgatja az erejét. Ennek elfojtása a lehető legrosszabb, amit tehetsz. "Rongyozz" vele sokat, erre jó egy régi farmer szára is. Kimondottan játék közben csipked, vagy így hívja fel magára a figyelmet?
2021. aug. 12. 21:27
 25/43 A kérdező kommentje:

így hívja fel magára a figyelmet

ha kilép bármelyikünk a teraszra, azonnal fogja az embert, nem lehet nem foglalkozni vele

2021. aug. 12. 23:23
 26/43 A kérdező kommentje:

milyen fajták?

azért hallottam már sok ilyet, meg oylat is, hogy a 60 kg-os csupa izom kutyák a mérlegen már csak 30 kg-ot nyomtak!

meg olyat is, hogy a színizom véreb valójában bernáthegyi volt

2021. aug. 12. 23:25
 27/43 A kérdező kommentje:

Nem nagyon sétálunk, mert behúzza a féket, nem hajlandó kijönni az utcára.

Egyébként nem is szívesen vinném ki, mert a környékbeliekben ez nagy fusztrációt váltana ki, mert félnek tőle, ha már ránéznek.

2021. aug. 12. 23:26
 28/43 anonim ***** válasza:
66%

Mérettől és súlytól függetlenül tudnod kell bánni a kutyáddal.Ha nem tudsz add oda olyannak aki tud.

Egy kutya,főleg ha nagytestű fegyver.Ezért a fegyverért te felelsz.Ha egyszer is "elsül" és valaki megsérül életed végéig bánni fogod.

1.Elaltatják a kutyát (igen,örökre..)

2.Akár élete végéig nyomot hagyhat valakin.Ha egy családtag mindig látni fogod rajta,hogy mit rontottál el..

3.Eltiltanak a kutyatartástól,még veled egy fedél alatt lévőnek sem lehet kutyája ameddig veled lakik.

Sok következménye van annak,ha valamire lusta vagy vagy képtelen.

2021. aug. 12. 23:28
 29/43 anonim ***** válasza:

24-es vagyok. (valószínűleg az egyetlen kutyakiképző is a válaszadók közül)

Első körben szokjatok rá, hogy a kutyát otthon csak kézből etetitek, tál nuku. Táppal etetésnél ez lényegesen egyszerűbb.

Hogy ez mire jó? a későbbi motiváció kialakításához szükséges. Te legyél az, aki enni ad, akire figyelni kell.

Ha kimész a kutyádhoz, zsebben legyen kaja. Ne szólj hozzá, ne nézz a szemébe! Semmi kontakt!

Ha rágcsálni kezd, fordulj el, menj arrébb pár lépést! Ha nagyon túlpörög, hagyd ott, menj be a házba! De nagyon fontos, hogy tényleg semmi kontakt! Egy szót se szólj hozzá! Pár perc után menj ki megint! Ha megint kezdi, járj el ugyanúgy, mint az előbb! Ha nem piszkál, leül, azonnal jutalomfalat! Ezzel erősíted meg a pozitív viselkedést.

Ez egy tanulási folyamat, ergo, gyakorolni kell és nem 2 alkalom után érti meg a kutyád, hogy mit akarsz.

A helyes elsajátítás miatt egy kutyasulit mindenképp keress fel neked is hasznos tudást fog jelenteni.

2021. aug. 13. 00:29
 30/43 anonim ***** válasza:

#26 és még másnak is szól, azt hiszem félre érthető volt amit írtam (21-es)

Azért kifogás, hogy milyen erős a kutya, mert nem izomból kell nevelni, lényegtelen hogy mekkora a súlya, milyen izmos, mert nem azt kell fitoktatni a kutya felé hogy erősebb vagy.

És válaszolva, 3 nagyra nőtt rottweiler büszke gazdája vagyok.

2021. aug. 13. 00:38
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!