Mit kell tudnom a tenyésztésről?
Nem én nem vagyok tenyésztő,szerintem nekem túl nagy feladar/falat lenne (:
Írj nyugodtan privit ha gondolod ha elakadsz valahol.
Legelőszöris azt kell tudnod, hogy nagyon sok a kutya és nagyon kevés a jó gazdi.
A tenyésztés nem egyenlő a kutyaszaporítással.
Kinek akarsz tenyészteni? Van már gazdijelölt?
Mi lesz a kiskutyákkal? Tudod biztosítani, hogyha rossz helyre kerül, visszaveszed, vagy sorsára hagyod?
Tudod hány kutya él sintértelepen, menhelyen?
Nézd meg a hirdetéseket, hogy mennyi yorkit hirdetnek eladásra? Minek még több?
Pénzt akarsz?
Akkor dolgozz és ne a kutyádon keress!
Nézd, ennyien hirdetnek eladó yorkit:
Kedves utolsó,megértelek meg részben egyet is értek,de azt megjegyezném,hogy "ezen akarsz pénzt keresni inkább menj dolgozznozni" (vagy valami hasonlót írtál)
Aki TENYÉSZT annak épp,hogy nem minusza lesz és nem haszna,ebből megélni SENKI (vagy nagyon kevesen) nem fog! aki rendesen/hivatalosan /BECSÜLETESEN tenyészt 1 kutyával vagy kettővel.
Hidd el.
Számold a törzskönyvezést-chipezést, a 8 hetes gondozást és a minőségi tápot,az orvosi ellátást,féregtelenítést,MEOE klub tagságát,a honalpot,a kennelt,a kiállitásokat (esetlegesen a külföldre utazást) és sorolhatnám még elég sokáig.
És főlleg,hogy a kutya nem havonta ellik!!!
Ez nem kevés pénz és ha esetleg beteg kutya születik akkor ellantartani egyet,mert bizony előfordulhat néha.
És ez a kérdező,TENYÉSZTENI akar,ha szaporítani akarnak akkor réges rég nem itt kérdezne minket,és leállna vitatkozni,hogy dehát aranyosak a kölykök,meg már az szuka kutya is kívánja és az egyéb h.ülyeségek.
Gondoltam leírom,kérlek ezt ne vedd vitának,és kötekedésnek!
Tudom, mennyibe kerül egy kutya felelősen való tartása.
De ettől még igaztalan, hogy egyes kutyákért százezreket adnak, más meg éhen hal, mert egyetlen fillért sem költ rá senki.
Minek annyi kutya az országban?
Hobbiból tenyészteni "minőségi fajtát" abszurdum, amikor annyi értékes élőlény pusztul el nyomorultul.
Gondolkozzatok már egy kicsit!
Kinek tenyészt az a sok "felelős tenyésztő"?
Ha talál gazdit, akkor ajánljon neki inkább menhelyi kutyát, mert az állatvédők már nem bírják.
Neked is kevesebbet kellene befogadni.
Mert nagyon sok a rossz gazda az országban és egyre több a segítségre váró kutya.
Bűn szaporítani a számukat, akkor is a "minőségi" kutya.
Legalábbis nekem minden kutya minőségi.
Nekem is mindig befogadott kutyáim voltak és vannak.
Ha egyszer összeszámolnám, sok drága fajtatisztát vehettem volna abból, amit rájuk költöttem -- de sosem tennék másként, mint eddig.
(oncogito)
Nem értelek Sziklainé Kata!!
Miért kell abba az emberbe is belekötni aki becsüleletes és dolgozó ember??
És szó nem volt olyan dolgokról,mint amit te felhozztál ha ennyire okos vagy akkor miért nem segítesz inkább,mint osztod itt az okosságaid??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!