Mit kell tudni a tenyésztésről?
Van egy 3 éves szuka yorkshire terrierem és szeretném tenyészteni.
Szeretnék egy kennelnevet, és a kicsiket is akarom majd törzskönyveztetni. Meg kiállításokra és tenyésszemlékre járni.
Hogyan csináljam?
Egyébként a kutyus 2 hónap múlva tüzel kb.
És ha 2 hónap múlva tüzel? Egyből beakarod pároztatni?
Előbb járjatok kiállításokra, tenyésszemlékre. Regisztráltassatok kennelnevet. Majd ha ezek megvannak, egy-két év múlva keresd meg a legmegfelelőbb kant a kutyádhoz. Olvass szakirodalmakat a tenyésztésről, mert nem egyszerű. Jó pár évbe beletellik, amíg az alapokat megtanulod... miért akarja mindenki pároztatni a kutyáját???
Nagyon sok pénz kell hozzá, ez egy költséges hobbi, mindig mínuszba leszel, megélni nem lehet belőle.
Kiváltasz kezdetnek egy kennel nevet, összeszedsz néhány kiállítási eredményt, tenyészszemle. Utána csináltatsz egészségügyi szűréseket. Ha minden megfelel akkor keresel egy kant (akinek szintén megvannak a papírjai, szűrései)
és jöhetnek a picik.
milyen hülye kérdés már h miért akarja mindenki pároztatni a kutyáját?
mindenkinek joga van eldönteni , hogy mit akar.
nem kell ekkora s.ggfejnek lenni, csak mert félted a megélhetésedet....
Köszi :)
Ezt a kutyá már úgy kaptam hogy törzskönyvezett oltott féregtelenített tetovált kutyus és van tenyészemléje is.
Akitől elhoztam nála fedeztetném be csak aztán nálam maradna az anyakutya meg a kiskutyák is. Őm intézné a paírokat úgy mint a saját kutyáinak. Olyan lenne mintha aztán én venném meg tőle a kicsiket csk a kicsik végig nálam voltak és csak a papírok árát fizetem ki.
11:44, te vagy a primitív, de nagyon. ;)
Nem tudom milyen megélhetésről beszélsz, a munkámnak köze sincs a kutyákhoz.
Az olyan hülyék miatt, mint te, tart ott a világ, ahol tart. Nem részteletném az ilyen szaporításos kérdéseket, meg a sok árva kutya, átvert gazda, akiknek beteg kutyáik vannak, vagy kifizettek pénzt keverék kutyákért. ;) Nem egy-kettő ilyen esetről hallani. :)
Amúgy hogyha egy törzskönyves fajtatiszta kutyát szeretnék tenyészteni szintén ilyen apával kennelnevet kiváltani és törzskönyveztetni a kutyákat akkor miért szapoítóz le mindenki???
Csak az eredeti 1000 éve kutyákkal foglalkozók tenyészthetnek hogy az csak az ő kutyájukat vegyék meg???
Azért ez nem így van. Bárki tenyészthet kutyát.
Becsülöm, hogy rendes körülmények között szeretnél yorkikat tenyészteni, de tudod ennél a fajtánál már a hivatalos tenyésztőkből is túl sok van.
Szerintem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!