Mit kell tudni a tenyésztésről?
Van egy 3 éves szuka yorkshire terrierem és szeretném tenyészteni.
Szeretnék egy kennelnevet, és a kicsiket is akarom majd törzskönyveztetni. Meg kiállításokra és tenyésszemlékre járni.
Hogyan csináljam?
Egyébként a kutyus 2 hónap múlva tüzel kb.
Ez nekem annyiban éri meg, hogy én nevelem az anya kutyát meg a kölyköket és ha én venném meg a kölyköket akkor sokkal többet kéne értük fizetnem és így csak a píprokért kell és a kölykök már megvannak.
És ha születnek kislány kutyák akkor azokat tudom tovább tenyészteni.(remélem h születnek)
Feltéve, hogy olyanok születnek, akik alkalmasak lesznek tenyésztésre.
OK, a Te szempontod már értem. És mi a jó ebben a kutyád tenyésztőjének?
Az a probléma a kérdéssel, hogy egyből kiderül belőle, hogy semmit sem tudsz a tenyésztésről. Nem az a kérdés, hogy van-e anyakutyád, meg tudsz-e kennelt építeni, meg van-e pénzed és ismerősöd. Az a kérdés, milyen szelekciók szerint, milyen tulajdonságok (kinézeti, jellembeli) alapján szeretnél egy adott fajta tenyésztéséhez hozzákezdeni. Tisztában vagy-e azzal, hogy a kiválasztott fajta milyen örökítő tulajdonságokkal rendelkezik, mik azok a betegségek, amiket a tenyésztés során ki kell zárni, stb, stb.
Genetikai alapismeretek az a téma,amit SÜRGŐSEN el kell kezdened tanulni és aminek ismeretében már reális(abb) esélyjel válhatsz tenyésztővé. E nélkül csak egy egyszerű kutyatulajdonos leszel, aki nem győzi majd a menhelyre hordani a nyakán maradt kölyköket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!