Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell tudni a tenyésztésről?

Mit kell tudni a tenyésztésről?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves szuka yorkshire terrierem és szeretném tenyészteni.

Szeretnék egy kennelnevet, és a kicsiket is akarom majd törzskönyveztetni. Meg kiállításokra és tenyésszemlékre járni.

Hogyan csináljam?

Egyébként a kutyus 2 hónap múlva tüzel kb.

2010. aug. 16. 11:34
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
És sok-sok tudás!
2010. aug. 19. 21:41
 22/27 A kérdező kommentje:

Ez nekem annyiban éri meg, hogy én nevelem az anya kutyát meg a kölyköket és ha én venném meg a kölyköket akkor sokkal többet kéne értük fizetnem és így csak a píprokért kell és a kölykök már megvannak.

És ha születnek kislány kutyák akkor azokat tudom tovább tenyészteni.(remélem h születnek)

2010. aug. 19. 22:09
 23/27 Akiteki ***** válasza:

Feltéve, hogy olyanok születnek, akik alkalmasak lesznek tenyésztésre.

OK, a Te szempontod már értem. És mi a jó ebben a kutyád tenyésztőjének?

2010. aug. 19. 23:30
 24/27 A kérdező kommentje:
Annyi h a rokonom és nagyon rendes rendes velem <3
2010. aug. 19. 23:50
 25/27 anonim ***** válasza:
És persze a kutyákkal is,igaz?
2010. aug. 20. 10:53
 26/27 Suhanc72 ***** válasza:
100%

Az a probléma a kérdéssel, hogy egyből kiderül belőle, hogy semmit sem tudsz a tenyésztésről. Nem az a kérdés, hogy van-e anyakutyád, meg tudsz-e kennelt építeni, meg van-e pénzed és ismerősöd. Az a kérdés, milyen szelekciók szerint, milyen tulajdonságok (kinézeti, jellembeli) alapján szeretnél egy adott fajta tenyésztéséhez hozzákezdeni. Tisztában vagy-e azzal, hogy a kiválasztott fajta milyen örökítő tulajdonságokkal rendelkezik, mik azok a betegségek, amiket a tenyésztés során ki kell zárni, stb, stb.

Genetikai alapismeretek az a téma,amit SÜRGŐSEN el kell kezdened tanulni és aminek ismeretében már reális(abb) esélyjel válhatsz tenyésztővé. E nélkül csak egy egyszerű kutyatulajdonos leszel, aki nem győzi majd a menhelyre hordani a nyakán maradt kölyköket.

2010. aug. 20. 11:03
 27/27 anonim ***** válasza:
remélem hasznos lesz a link : [link]
2010. aug. 20. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!