Milyen gyakran fürdeted a benti kutyád?
#29 a kutyáknak van egy illatuk/szaguk, kinek mi. Mindenkinek más a "büdös", én pl a kutya "szagot" nem kedvelem, de a ló "szagot" szeretem (persze nem parfümként tekintek rá). Ez azért van szerintem, mert a lovakat jobban szeretem mint a kutyákat, így aki a kutyáját 100-110%-osan szereti, az a szagát/illatát is szereti, aki 80-90%-osan vagy kevesebb az nem.
Mondjuk én a ló szagot is szagnak hívom, mint minden állatét, hiába nem tartom büdösnek, ez nekem olyan, mint ahogy az állatoknak nem arcuk van hanem pofájuk (és ezt nem csúnya szóként kell értelmezni)
Amikor tényleg vállalhatatlan állapotba kerül.
Egy nagyobb pocsolya egy kis sár után a fűben szaladgálás többnyire megoldja a gondot, de ha ugy érünk haza, hogy még csurom víz es sár akkor törcsis szarítás, fürdés.
Azt mondanám évente 2-3 alkalommal van ilyen, hogy fürdetni is kell.
Évente vagy két évente (egyszer kimaradt egy év), :D
még idén sem fürdettem kutyasamponnal. Augusztusban még lesz egy úszos program, utána ha megfürdetem samponnal akkor átlag kijön az évente 1x.
Hosszú szőrű így kizárólag nyáron fürdetem. Télen, hidegebb időben meg se száradna rendesen két séta között.
Olyan van, hogy vízzel lemosom a mancsát / fenekét amikor szükséges.
Benti kutya (panel lakás).
36. válaszoló vagyok:
Amiatt , hogy valaki beszólt azért gondolkoztam el, hogy lehet többször kellene furdetni de így nem fogom. - még erre lehet így van de nem tudsz mit tenni , olyan mint aki dohányzik ő sem érzi, hogy büdös. Bár véleményem szerint egy ápolt kutya nem büdös, kutyaszaga lehet és akinek nincs kutyája simán érezheti, de ezért fürdetni samponnal fölösleges, ahhoz kb. naponta kéne, hogy zuhanyozzon mint egy ember :D
Nem mindegy,hogy milyen fajta.
pl nyírós fajtáknak puha a szőre és a kosztól csak össze áll. Hiába keféli az ember. 5-6-8 hetente minimum kell fürdés,bontás,nyírás. Különben kellemetlen a kutyának is.
A földön nem csak vizsla,meg német juhász létezik,de megsúgom azért évente 2x illene még ezeket a fajtákat is megfürdetni.
Nekem egy Havanese-m van meg egy Soft Coated wheaten terrier-em van.
5 hetente fürdetem,nyírom őket.
Viszont sokszor találkozom olyan nagy bundájú fajtákkal pl leonbergi,berni pásztor,csau csau akinek a beállt aljszőr alatt már rohadt a bőre vagy hot spotos lett. Szóval rendszeres ápolés igazából minden fajtának kijárna!
Egy sharpeinél meg a 4 hetentei fürdés hozta meg a változást,ugyan is érzékeny volt a porra!! Nem volt szőr a kutyán szinte. Aztán 4 hetente fürdetve lett szépen helyre jött a szőre és a bőre sem piros !
Bulldog félék büdösebbek, de érzékenyebbek is, szóval az necces. Valami extra hypoallergén kutyafürdető kell nekik és azzal lehet havonta.
Nekem sima mentett keverékem van, normális kutya"szaga" van, évente max 2x fürdetem Gabi babafürdetővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!