Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen gyakran fürdeted a...

Milyen gyakran fürdeted a benti kutyád?

Figyelt kérdés
2021. aug. 6. 18:27
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
66%

Hogy ne lenne fürdetés a vízzel fürdetés?!

Alapvetően nem is szabadna az állatokat samponnal mosni.Csak az embereknek kell a "jó illat",valamelyik kutya bőrbeteg és azért kell,valamelyik pedig olyan szőrt kapott a tenyésztés során ami mellé muszáj időnként valami ami lágyítja a szőrt vagy fehérít.(pl Shih tzu)

Van már olyan sampon is ami azért kell hogy gubancot oldj ki vele.

Vizes lesz a kutya -> tiszta lesz.Tehát fürdetés.

De samponozni csak akkor kell,ha muszáj.Bele feküdt valamibe pl.

Volt régen is sok kutyánk,kintiek többnyire.Volt egy tó a közelben szinte napi szinten kijártunk,és bele mentek a kutyák is.Tetőtől talpig vizesek és büdös tó szaguk lett.Őket is le kellett otthon minden ilyen alkalommal slaggal mosni.

2021. aug. 6. 19:49
 22/40 anonim ***** válasza:
94%

Évente 2*.

Főleg benti puli.

Viszont mindennap széttépkedem a rasztáit, ami így is 25 perc.

Meg olyan havonta egyszer békében a fehér szőrét ilyen fehér szőrre való habbal, igazából nem tudom hogy ez mennyire hatásos.

2021. aug. 6. 19:51
 23/40 anonim ***** válasza:
72%

Ha nagyon meleg van akkor naponta.

Alapvetően havonta mosdatja a kozmetikus.

Télen is a tappancsait,és a hasa alját napi szinten mosom többször is.ilyenkor főleg meleg vízzel.Saras,koszos lesz és úgy nem akarom,hogy az ágyra menjen.

2021. aug. 6. 19:52
 24/40 anonim ***** válasza:
73%
Évente 1-2x
2021. aug. 6. 20:21
 25/40 anonim ***** válasza:
73%
Kimi kutya, samponnal soha nem fürdik, vízzel csak nyáron a meleg miatt. Gyönyörű és egészséges a bundája, nem akarom feleslegesen samponnal kikezdeni a természetes védekező képességét a bőrének, és az állatorvosunk is így látja jónak
2021. aug. 6. 20:43
 26/40 anonim ***** válasza:
66%
Akkor fürdetem, amikor dögönyözés után már látom a koszt a kezemen vagy élősködöket fedezek fel a bundájában. Más okból teljesen felesleges és káros is. Egyébként a kozmetikusok között is vannak hunyók, úgyhogy arra se vegyetek mérget, hogy ők valami hiheteltenül szuper beszerezhetetlen bio nem tudom milyen samponnal fürdetnek... Ők is csak gazdasági alapon működnek végtére.
2021. aug. 6. 21:17
 27/40 anonim ***** válasza:
56%
Palotapincsink volt. Benti kutya volt, csak egészségügyi sétákra volt kivíve, játszani a termete miatt simán lehetett a lakásban is vele. Az akkori barátnőm szerezte, ő akarta kimondottan. Fél évente volt fürdetve, mert hogy ez az ajánlott időszak. Ez a bőrét nézve lehet így van, mert sosem volt baja ezügyben. Viszont olyan büdös volt, hogy én nem is tudtam megmaradni mellette. A nappali egyik sarkában lett kialakítva a fekvős helye, azután abban a szobában sosem tartózkodtunk többet, főleg én mert egyszer el is hánytam magam a szagától. El is vittük egyszer állatdokihoz, azt mondta hogy teljesen természetes "kutya szaga" van. Nem akartam elhinni, de ha szerinte természetes hogy nem tudunk megmaradni mellette, akkor gondolja így. Aztán áttértünk a 3 havonta való fürdetésre, akkor már jobb volt a helyzet. A bőrével még ekkor sem volt baj, de szerencsére a szaga azért sokat javult. Így már elviselhető volt. A szomszédoméknak most egy pulijuk van, szinte mindig kinti kutya (fedett helyen van, eső sem éri soha), már 2 éves, még nem volt fürdetve, és alig lehet érezni a szagát, szinte semmi sincs. Pedig annak aztán van szőre, gondolná az ember, hogy biztos büdösebb is, de nem. Szóval szerintem ez fajtafüggő, hogy milyen gyakran kell fürdetni.
2021. aug. 6. 21:19
 28/40 anonim ***** válasza:
80%

Úgy 4 havonta.

Egyszer karácsonykor, egyszer húsvétkor és egyszer nyár végén, amikor már iszapszaga van a sok lubickolástól.

2021. aug. 6. 22:45
 29/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is nagyon ritkán fürdetem samponnal. Nyáron sima vízzel van hogy picit gyakrabban. Úgy emlékeztem , hogy nem is szabad sokszor. Csak volt aki azt mondja kutyaszag van a lakásban. Én nem érzem. Ha megszagolom őket finom kutyaillat. Séta után tappancsukat leoblitem vízzel. Tiszták, selymes fényes a szoruk. Amiatt , hogy valaki beszólt azért gondolkoztam el, hogy lehet többször kellene furdetni de így nem fogom.
2021. aug. 6. 23:35
 30/40 anonim ***** válasza:
53%
1-2 havonta vagy kozmetikába vagy otthon.
2021. aug. 7. 00:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!