Van egy bischonom.4 honapos. Bizony van egy kis szaga. Minden-honnan az hallom hogy ha gyakran furdetem akkor beteg lessz . Mi tortenhet vele?
A gyakori samponos fürdetés a bőrét teheti tönkre, mert a természetes zsírréteget, védőréteget mosod le vele.
4 hónapos kölyökkutyának, pláne lakáskutyának nem szabad büdösnek lennie, hacsak nem fetrengett bele valamibe.
Egy kutyám EGY ÉVBEN 3-4x szabad fürdetni, akkor is csak a megfelelő kutyasamponnal, vagy babasamponnal.
Ettől te még fürdetheted 2 hetente, de a te felelősséged az egészsége, lelked rajta!
Nem tudom milyen "szaga" van a pici kutyának, de ha büdös, akkor talán orvoshoz kellene vinni!
Nyilván a kutyától nem azt várja el normális ember, hogy rózsaillatú legyen (te sem vagy az) de az sem normális, ha a csöpp kutya büdös. Lehet valami betegség anyagcserezavar, helytelen táplálás, emésztési rendellenesség. Ezeken a csutakolás nem segít, leginkább árt!
Mivel kölyök így gondolom beletrappol vagy hasal a pisibe, átlagban több kölyök kutyának inkább pisi szaga van.
Havonta 1x ajánlatos fürdetni sűrűbben nem igazán.
Nekem egy Havanese-m és egy Bichon Frise-m. 1,5-2 havonta fürdenek.
Csak extrém esetben fürdetek gyakrabban.
Csak is jó minőségű sampont használj.
Ha pedig éppen látod,hogy bele lép a pisibe vagy pisis lesz, ha frissen sima meleg vízzel lemosod megtörlöd,megszárítod nem lesz büdös.
Samponosan havi 1x vagy extrém esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!