Kutyámnak hasnyálmirigy gyulladása van, mit ehet ha felépül?
Kifőzöd a húst és a levét leöntöd, vagy előző nap megcsinálod és a tetejéről a szilárd zsírt leszeded.
Még a csirkeleves tetején is úszik a zsiradék, holott azt hisszük, hogy száraz hús. Ezt feltétlenül tedd meg!
A többiről meg alaposan faggasd ki az orvost, mert hasnyálmirigy betegség esetén nem csak a zsír a probléma, én úgy tudom a fehérjebevitel is rázós!
Lehetőleg a napi ételét oszd el 5-8 adagra és mindig csak keveset egyen, adhatsz neki másnapos kenyeret, (frisset ne!)kétszersültet, jó minőségű csirke vagy pulykasonkát.
Közben rákerestem, ezen az oldalon csak ezzel foglalkoznak, rengeteg hasznos tanácsot találsz, konkrét diétával egyetemben!
Gyógytápot kell keresni neki, mert egy hasnyálmirigy gyulladásos kutyának, hosszú távon - akár egész életében - diétásan kell étkezni. Az orvosod nem javasolt tápot? Mi ezzel etettünk - szintén ez a betegsége volt a kutyámnak -, de biztos tudnak segíteni állatpatikában is a megfelelő táppal.
Nagyon fontos a zsírszegény étrend!!! Addig is a főtt rizs főtt csirkemellel, sárgarépával ideális amíg lábadozik a kutyus.
Vagy gyógytáp, vagy natúr csirkemell filé szétfőtt rizzsel. Sem só, sem fűszer nem kell bele.
De legjobb lenne, ha az orvost kérdeznéd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!