Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tacsit milyen gyakran lehet...

Tacsit milyen gyakran lehet fürdeni?

Figyelt kérdés
4 hónapos a törpe tacsim és kb 2 hónapos kora óta két hetente, néha hetente is megfürdetem. Nagyon élvezi, de azt hallottam hogy ha sűrűn fürdetem akkor hamarabb kap el fertőzéseket mikor sétáltatom. Azért fürdettem ennyiszer mert kertes házban az udvarba eléggé össze koszolta magát. Hányszor kellene egy hónapba?

2020. júl. 1. 18:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%

Sima vízzel lehet ilyen gyakran is, de samponnal minél ritkábban, csak nagyon indokolt esetben (pl. dögbe fetreng).

A sár, por nem indokolja a fürdetést.

2020. júl. 1. 18:45
 2/25 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen mindegy hogy milyen fajta a kutya, max havonta egyszer szabad fürdetni samponos vízzel, különben teljesen tönkre vágod a szőrét-bőrét. Aztán majd minden hónapban tízezer forintokat hagyhatsz az állatorvosnál gyógyszerekre, vitaminokra, amivel helyre tudod állítani a bőrét.

Pláne ilyen kicsi baba kutyát tilos ennyiszer fürdetni.

Sima vízben (sampon nélkül) fürödhet, de azt se hetente.

2020. júl. 1. 18:45
 3/25 anonim ***** válasza:
91%

"Hányszor kellene egy hónapban?"

Havonta NE (!) fürdesd!

Leggyakrabban kéthavonta fürdesd (különben tönkreteheted a bőrét/bundáját), de ez is teljesen indokolatlan. Aranyszabály, hogy olyan ritkán, amennyire lehetséges, optimálisan 3+ havonta.

2020. júl. 1. 20:30
 4/25 anonim ***** válasza:
89%
Nekem keverék tacskóm van, kb. 2 havonta vágom a szőrét, ilyenkor megfürdetem de ezen kívül csak akkor ha kakiba hempereg. Szerintem ennél sűrűbben teljesen szükségtelen. Ha koszos lesz max. sima vízzel de ne samponnal ahogy előttem is írták.
2020. júl. 1. 22:11
 5/25 anonim ***** válasza:
21%

Szia!

Előző drótostacsim cukorbetegen örököltem, mivel nagyon száraz volt a bőre (4 hónapos kivizsgálás után kiderült, h nem egyéb baja van) hetente kellett douxo pyo-val. Teljesen rendbe jött, baromság ez a ne fürdesd, természetesen ne gagyi kutyasamponnal ez a lényeg, nem a mennyiség. A mostani kaninchen drótosomat ha nem indokolt különösen, 2 hetente fürdetem ugyancsak douxo pyoval és néha virbac allerderm vagy allercalm samponokkal. Ugyan 5-10000 ft, de ezekkel nyugodtan lehet akár heti szinten is fürdetni (erre vannak kitalálva).

2020. júl. 2. 05:44
 6/25 anonim ***** válasza:
6%
Nyugodtan kérdezd meg az állatorvosod, az állatorvostudományi egyetemen a bőrgyógyászatot....pár tenyésztő számát is szívesen elküldöm akik kutyakozmetikusként is dolgoznak, szintén ezen a véleményen vannak. És most lehet kötekedni tovább, a tapasztalatomnak hiszek, nem az okosoknak ;) lehet írni a “”szakértői” privátokat tovább 😂
2020. júl. 2. 13:17
 7/25 anonim ***** válasza:
85%
2-es válaszoló vagyok. Állatorvosi asszisztens végzettségem van, fél időben állatpatikában dolgozok, fél időben pedig asszisztens vagyok a doki mellett. Csak tudom hogy mit beszélek...
2020. júl. 2. 13:44
 8/25 anonim ***** válasza:
15%
Szia 2-es. Akkor ismerned kéne ezeket a termékeket és nincs is miről beszélni sztem. Kár h képet nem tudok csatolni, így nem tudom igazolni, h (nekem 3) orvos ezt tanácsolta, így nem tudom megmutatni a “beteg vagy kórlapot”, de biztos hülye mind, mert ők nem asszisztensek hanem dokik és minden kutyámnál be is vált. Végülis mindegy, aki akarja tartsa koszosan a kutyáját, nem kívánok vitatkozni senkivel, én az én bevált tapasztalatomat osztottam meg. Szép napot!
2020. júl. 2. 15:54
 9/25 anonim ***** válasza:
90%
Hármas vagyok, a "bevált tapasztalatod" pedig enyhén szólva aggodalomra ad okot. Az biztos, hogy állatorvos, tenyésztő ilyen tanácsot nem ad.
2020. júl. 2. 16:14
 10/25 anonim ***** válasza:
28%
Oké, legyen úgy ;)
2020. júl. 2. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!