Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám leszoktatni 4...

Hogyan tudnám leszoktatni 4 éves kan rottweileremet arról h állandóan morogjon?

Figyelt kérdés
Ha megakarom kötni, mert épp jön vki morog. Ha odahajolok fölé akár kedvesen mosolyogva akkor is morog. Ha leszidom, morog. Hogyan szoktathatnám le erről? Apukám az aki ad neki enni, gondolom őt nézi "főnöknek" ő a gazdi. Én voltam az aki kiskorában mindig játszott vele, ha apum leszidta akkor én "vigasztaltam" meg. Kiskorában mindig áttudtam ölelni, néha még puszit is kaptam tőle akkor, most meg semmi. Ha hátbaakart volna már támadni megtehette volna már, mert sokszor lett volna rá alkalma, de olyankor inkább csak odajön hozzám és annyira bújik h seggre ülök :)) Mit tehetnék mégis?
2008. dec. 9. 19:35
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Apumra is ugyanúgy morog. Nála nincs kivétel. KÖszönöm az oldalt és aranyos vagy h fönt maradtál :)
2008. dec. 13. 10:44
 32/41 anonim ***** válasza:

:)) Nem emiatt nem aludtam.:) De legalább hasznosan ütöttem el az időt.:)

Mostmár csak meg kell várnunk, hogy mit mond a szakember. Őszintén, nagyon kíváncsi vagyok rá!

2008. dec. 13. 13:26
 33/41 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakember.Nekem volt a 9 és 11 éves kutyám, Akikről nemrég írtam. Jelenleg 2 keverék szukát tartok, az egyik roti-németjuhász.4 hónaposan került hozzánk úgy,hogy semmit nem tudott. A legfogékonyabb időszakában nem foglalkozott Vele senki, vannak dolgok ami bepótolhatatlan!

Ez a fajta (és szerintem egyik kutya sem!)szereti, ha láncra verik, bezárják szűk kennelbe + nem foglalkoznak vele, ahogy megérdemli.Esetleg kölyökként még egyéb bántalmazás is érte, amikor megkötötték, ez válthatja ki Nála az agressziót, mert ELEGE VAN A LÁNCBÓL, BETELT A POHÁR!Ez a fajta igényli az ember közelségét. Kevés Neki a házörző szerep, mivel munkakutya. Nem mindegy, hogy a fajtajellegénél fogva agresszív hajlamát hol és hogyan éli ki.A kutyaiskola jó ötlet, komoly oktatói háttérrel, kitartással, szorgalommal talán még mentálisan megmenthető a kutyád! Az én keverék rotimnak jót tett az iskola. Szeretett oda járni. Az Engedelmességi vizsgáig majdnem sikerült eljutnunk.Nem tud a mai napig apportírozni, mert kölyökkorban kimaradt az életéből a játék, hogy valaki dobáljon Neki labdát, amit visszavigyen.Nem eröltetem a vizsgát, mert nem ez a lényeg, hanem van egy jól nevelt kutyám.

A régebbi írásomban említett snaci és roti kutyáimról sajnálom, ha csak a pofozás és a kiabálás jött le!

Nálunk a kutyák többek közt macskák mellett szocializálódtak, tehát kölyökként megtanulták a pofon (ami inkább legyintés)értelmét. A nemtetszés kinyilvánítása, amit tőlem is elfogadtak. A kiabálást nem úgy kell érteni, hogy leüvöltöttem a kutyáim fejét. A kiabálást vészhelyzetben alkalmaztam: verekedésnél meghallotta a hangomat és leállt, elengedte a másikat.

Természetesen más a bánásmód egy kölyökkutyával, más a felnőttel. Amíg egy kölyöknek idönként én is megráztam a grabancát,(nem szabad gyakran, mert elgyávul), addig ez nem alkalmazható (részemről) egy kifejlett rotival.

2008. dec. 13. 21:50
 34/41 A kérdező kommentje:
Volt már h elakartuk vinni kutyaiskolába, de elég szarul álltunk anyagilag. Most még rosszabbul, tehát a kutya iskola kizárva sajnos :S
2008. dec. 13. 22:46
 35/41 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy nem tudtok a kiképzésre áldozni, akkor pedig marad az olvasás.Könyvtárból, internetről gyűjts minél több anyagot erről a fajtáról! Az jó ötlet, hogy szakember tanácsát kikérted!Ezek a módszerek segítenek abban, hogy a fajtáról átfogóbb képet kapjál, és talán a Ti problémátok is megoldódik. Sajnos ez lassúbb folyamat,nem annyira hatékony, mint a személyes találkozás egy szakemberrel. A rendszeres iskolai foglalkozások azért kellenének, mert nincs elég "kutyás"tapasztalatod ahhoz, hogy otthon, könyvből próbáld a kutyádat az alap engedelmességre betanítani.

Addig is légy óvatos, és próbáljátok a megkötést elhagyni! A szemkontaktust kerüld Vele, mert gyengébbnek tart Magánál, és még Neked megy!Csak a falkavezér nézhet a szemébe, az összeakadó tekintet hatására elfordítja a fejét. Ne próbáld ki, mert nem állsz még fölötte a rangsorban!

2008. dec. 14. 15:28
 36/41 A kérdező kommentje:
néztem már vele farkasszemet rengetegszer és mindig ő fordította el a fejét.
2008. dec. 14. 20:47
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdekel ha valaki lepontozz.

Kedves Kérdező!

Ne legyél értetlen! Fogd a kutyát, és irány egy kutyaiskola!

Az ilyenek miatt olyan a híre a fajtának, amilyen!!

Aki erre nem képes, NE TARTSON ROTTWEILERT!

Ez egy munkakutya, nem egy Yorki…

2009. jan. 13. 16:41
 38/41 anonim ***** válasza:
21:19-nek: persze, szájkosarat rá, és pofozni! hadd bőszüljön fel. a kutyának, ha a fejét ütöd, csak felbőszíted, elég erős koponyájuk van, egy fejlendítés, és kész a kartörés... :)
2010. ápr. 3. 00:42
 39/41 anonim ***** válasza:
most biztos lepontozok és azis hogy ez már meg oldodot de ha nem a rád morog csapd pofon ha még egyzer akkor megint előbb utóbb be fogja és ha nem akkor ne szólj hozzá és ne is nézrá ő hamarabb meg törik mind te és nyugi nem fog meg kapni ha tényleg ilyen gyerek korotok volt a kutya emlékszikrá de az is lehet hogy csak fáj a foga vagy valmi azért morgot rád mert az hítte hogy bántod az én kutyaám is rotti és csak akkor kap meg de csak gyengén
2010. júl. 23. 11:05
 40/41 anonim ***** válasza:
kutyakiképző!
2010. nov. 22. 18:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!