Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám leszoktatni 4...

Hogyan tudnám leszoktatni 4 éves kan rottweileremet arról h állandóan morogjon?

Figyelt kérdés
Ha megakarom kötni, mert épp jön vki morog. Ha odahajolok fölé akár kedvesen mosolyogva akkor is morog. Ha leszidom, morog. Hogyan szoktathatnám le erről? Apukám az aki ad neki enni, gondolom őt nézi "főnöknek" ő a gazdi. Én voltam az aki kiskorában mindig játszott vele, ha apum leszidta akkor én "vigasztaltam" meg. Kiskorában mindig áttudtam ölelni, néha még puszit is kaptam tőle akkor, most meg semmi. Ha hátbaakart volna már támadni megtehette volna már, mert sokszor lett volna rá alkalma, de olyankor inkább csak odajön hozzám és annyira bújik h seggre ülök :)) Mit tehetnék mégis?
2008. dec. 9. 19:35
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
4%

Semmit. Ezek nem kutyák, ezek csak valami elfajzott valamik. Az embert ellenségnek tekintik, és alig várják a kedvező alkalmat arra, hogy ők kerekedjenek felülre.

Vigyázz vele nagyon, nem egy eset volt már, amikor a gazdájukra támadtak.

2008. dec. 9. 20:00
 2/41 anonim ***** válasza:
95%
Nem írtad,h mérgesen morog-e.Fenyeget a morgásával?Mert a rotik elég mormogósak,mi is azt tartunk 12 éve.Mormognak az orruk alatt,de minden rosszindulat nélkül,csak úgy,mert jól érzik magukat.Egyébként sajna a rotik kimodottan 1gazdis állatok és ezek szerint valóban apukád a falkavezér.Mindenképp le kell szidni,ha fenyeget,mert azt tudnia kell,h bár nem te vagy a falkavezér,mégis felette állsz a rangsorban,különben később még problémátok is lehet belőle.Eddig sem lett volna szabad engedni.Egy ordítás,egy orrlegyintés még 1 kutyának sem ártott.Sajnos muszály őket megnevelni...
2008. dec. 9. 20:01
 3/41 anonim ***** válasza:
82%
Én vok a 2. hozzászóló,és az 1. nek,h óriásit téved.Sajnos ma M.orsz-on elég kevesen értenek a kutyákhoz és tudatlanságuknak köszönhetően elhiszik azt az óriási baromságot,miszerint a rotik vérengző,emberevő vadállatok.Sztem ilyenről csak az nyilatkozzon,aki tartott már ilyen fajtát.KIZÁRÓLAG nevelés kérdése,h milyen lesz a kutya.A hírekből pedig sajnos azt hajlamosak elengedni a fülük mellett az emberek,h 2m-es láncon volt a kutya tartva,vagy éheztetve volt...Előfordul az ok nélküliség is,de ezt nem lehet fajtára leszűkíteni...Nem kioktatni akartalak,meg megbántani se,csak mi is és az ismerőseink is ilyen kutyusokat tartanak,és soha nem volt semmi probléma...
2008. dec. 9. 20:06
 4/41 A kérdező kommentje:

Hát én nemtom mire vélni a morgását. Van mikor olyan fenyegetős, de akkor egy erősebb, határozottabb szólás és elhallgatott mindig, de van amikor nekem nem sikerül, mert mindig röhögés lesz a vége és a kutya is elkezdi már csóválni azt a kis piciny farkát :D

Amúgy meg lehet h apumat tekinti a gazdának, de ugyanakkor engem mégis jobban véd mindentől, mindenkitől.

2008. dec. 9. 20:07
 5/41 A kérdező kommentje:
Amúgy abban tuti biztos vagyok hogyha orrbalegyinteném utánam kapna
2008. dec. 9. 20:13
 6/41 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem próbálkozz jutalom falatokkal, eszedbe ne jusson ilyenkor rácsapni mert nem lehet tudni, hogy fog reagálni. Nekünk is rotink van. Ha kedves vagy hozzá előbb-utóbb megtörik a jég. :)
2008. dec. 9. 20:35
 7/41 A kérdező kommentje:
Volt már olyan amikor megkötöttem és nem morgott adtam neki jutalom falatkát és meg is simogattam, de már a sokadig próbálkozás után sem "értette meg" h mire kapja a jutalom falatkákat. Ha morog nem adok neki, de mégis keresi...
2008. dec. 9. 20:53
 8/41 anonim ***** válasza:
34%
Ne várj az alkalomra, amikor tényleg megérdemli. Csak úgy adj neki időnként, pl. ha éppen vág egy bamba pofát :). A nevelés a falkavezér feladata, nem a tiéd. Te csak légy jóban vele.
2008. dec. 9. 21:06
 9/41 anonim ***** válasza:
39%
Egy négy éves roti felnőtt kutya. Legalább 50-55 kiló. Ha rácsapsz, és nem tetszik neki, kettéharap, mint a ropit. Apudnak kell rácsapni, mikor te is ott vagy és apud látja, hogy rádmorrant. Ilyenkor az AZONNALI megtorlás a legjobb. Legyen rajta szájkosár, és ne tetszen neki, amit csinálsz. Ha morog, puff! és repült a pofon. AZONNAL!
2008. dec. 9. 21:19
 10/41 anonim válasza:
53%
Ssszzz, gratulálok az előző hozzászólónak. A gyereket sem veréssel kell nevelni, aki már csak azzal tudja (vagy hiszi, hogy tudja) az későn kapott észbe. Biztos csak türelem kérdése, vagy éppen a határozottságé. Ha ugyanazért többször más és más reakciót kap, honnan tudná, mit vársz el tőle?
2008. dec. 9. 21:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!