Hol ajándékozhatnám el őket?
13-15 évig egyik szuka kutyámat se csinálta fel egy kutya sem!Normális kenelbe voltak, jó kerítésünk is van!Tüzeléskor kifejezetten figyeltem!!
DE vettem egy kutyát (hobbi célra,ivartalanítási kötelezettséggel)tenyésztőtől és az ivartalanításba belehalt!Ráadásul ahhoz az állatorvoshoz vittük akit a tenyésztő ajánlott! (nem szaporító)
Tiszta képet azóta se látok...fertőzést kapott állítólag...pedig ez egy kultúrált klinika volt!Na meg érdekes hogy a kutya 1 nappal később meghalt!ÉS se a tenyésztő se az állatorvos Lesesz@rt holott abszolút nem az én hibám volt!
130 e Ft volt a kutya (3 oltást már nekem kellett fizetnem) az volt 13500 ft(3×4500ft )
+ kaja volt 40ezer (8hónapig élt) és az ivartalanítás ami nekem elvileg akciós áron 25ezer Ft!
Meoe-ba hiába szóltam nem foglalkoztak velem mert hogy nem a tenyésztő hibája az elhalálozás!Azt mondták menjek polgári perbe az állatorvossal de azt is mondták nem sok esélyem van!Ezért hagytam...:S
208500 Ft-omba (minimum mert sok dolog még így sincs ebben benne)került a kiskutyám a szívem szakad meg...és nem (csak) a pénzért!!!Hozzám nőtt elveszítettem!Még egy ilyenbe belehalnék!
Nagyon sajnálom azt a kutyust, minden bizonnyal az orvos volt hentes.
De...
Nézd, van olyan kutyás ismerősöm is van, akinek a kutyája az oltás után halt meg néhány órával.
Ha a kutyád baleset érné, nem engednéd megműttetni...?
Gondolod, hogy a szukák, akik nem voltak megműtve nem szenvedtek a bombabiztos kennelben és kerítés mögött?
És minden évben kétszer...?
Az nem zavart, azt elnézted?
Egyébként amit a tenyésztők "hobbi célra" adnak, az rendszerint beteg, vagy valami olyan gond van, ami nem a standard elvárásnak felel meg. Az ivartalaníttatási kötelezettség azért is lehetett, hogy ne a nem kívánatos gént vigye tovább. Tenyésztő az tenyésztő és nem kutyagazdi...
Tény, hogy az ivartalanítás, mint minden műtét veszéllyel jár.
De azért mondok én neked valamit.
Ha vannak idős kutyáid, igencsak kellett hogy legyen már állatorvossal kapcsolatos ismereted.
Engem is csak egy-két évig vitt rossz orvos az erdőbe, utána úgy otthagytam, mint a sicc.
Egy szó mint száz, ha nincs ivartalanítva és nincs szaporítva akkor a kutya szenved, ha vannak kölykök akkor a kutyák létszáma nő, amire semmi szükség már ebben az országban.
Bizony.
Az emlőrák és a méhrák igen gyakori azoknál, akik nem ivartalaníttatnak.
De még azoknál a kutyáknál is, akiket rendszeresen elletnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!