Hol ajándékozhatnám el őket?
Pedig rosszul teszed, ha nem ivartalaníttatod.
Minden tüzeléskor szenvedni fog, meglehet álvemhes is lesz, ami idővel méhgyulladást, majd méhrákot fog okozni.
Vagy minden tüzeléskor elletni akarod?
Nem csak a saját kutyádért, de a kölykökért is felelős vagy.
A menhelyek is nehezen találnak jó gazdit, megválogatják kinek adnak, mégis sokszor van, hogy visszaadják, mert megunják a kutyákat.
Te is tudsz felelősséget vállalni értük? Te is visszaveszed, ha ráunnak?
Tudod, hány kutya vár gazdira, milyen nehéz találni befogadót?
Vagy adod bárkinek, csak vigye? És ha harci kutya mellé viszi edzőpartnernek, vagy kínaiakhoz kerül ebédnek?
Gondolkozz!
Szerintem a legtöbb 'ivartalanítsunk mert az milyen jó' emberke sem teszi meg, csak a száját jártatja. Nem az volt a kérdés hogy ivartalanítsam e vagy sem. Persze ha megtettem volna, akkor nem kellene most ilyeneken vitázni, de ugyan minek ivartalaníttassak egy zárt udvaron tartott kutyát?! 1-1.5 éves és akkor egyszer először szökött ki azt is szimplán véletlenből. De mint írtam nem ez volt a kérdés, ergo nem érdemel magyarázatot sem.
Köszönöm, majd felteszem őket ezekre az oldalakra képpel együtt :)
Nekem két kutyám van és mindkettő ivartalanítva.
Tudod, ha nem ivartalaníttatsz, akkor vagy évente két alkalommal lesznek kiskutyák, vagy a kutya egy életen át szenvedni fog.
Ez tapasztalat.
Kár, hogy nem törődsz mással, csak a saját egóddal.
A te kutyád, a te elképzelésed, a te akaratod...
Más meg forduljon fel...
Sokan vannak a magadfajták sajnos.
Ezért van annyi gazdátlan kutya.
Más országban meg a menhelyeket is panziókká alakítják, mert nincs kidobott kutya. Mert felelősen tartják őket.
Talán majd egyszer kihal a magadfajta hibás és önző gondolkozás idehaza is...
Minek ivartalaníttasd?
Itt az eredménye a felelős gondolkodásodnak:állítólag el van zárva biztonságosan ,ehhez képest megszökött és itt a felesleges alom.
Meg azért is kell ivartalanítani,mert később kellemetlen és igen drága meglepetések érnek jó eséllyel egy méhgyulladás vagy emlőrák miatt.
Bizony igazad van.
De ha tényleg biztonságosan van elzárva, attól a kutya még szenved, mert a párzási ösztön benne van.
És szukáknál ez bizony okoz álvemhességet, ami szinte bizonyos, hogy méhgyulladáshoz vezet.
És ha egyszer álvemhes lesz, nagy valószinűséggel minden tüzelésnél az lesz. Még akkor is, ha a kutya már ellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!