Kutyások, Ti hogyan kezelitek az olyan szituációkat, amikor random utcakelők elkezdenek Nektek okoskodni a kutyátokkal kapcsolatban vagy szimplán kötekednek? Továbbá hogyan állítsam le az értetlen szülőket, hogy a gyerekük ne „hergelje” fel a kutyát?
Eddig próbáltam nyugodtan és tisztelettudóan válaszolni, vagy kérni Őket, de mint ha a falnak beszélnék... Nem tudom, hogy a korom vagy a nemem miatt, de nem vesznek komolyan. Kb. nem telik el úgy egy napi séta vagy futás, hogy valaki ne szóljon be.
Tisztelet annak a pár kivételnek, akik teljesen normálisan közeledve érdeklődnek a kutyáról, vagy előre megkérdezik, hogy megsimogatthatják-e.
"Foglalkozz a magad dolgával.."
És tovább mész.Nem nehéz.
Egyébként én évek óta tartok kutyát és még sosem volt ilyen gondom.Pedig nekem még pont az a simogatni való "hű de aranyos" kutyám van,golden retriever.
És van,hogy póráz nélkül sétáltatom,amitől sokan vérszemet kapnak úgy is,hogy a kutya amúgy nagy ívben sz*rik mindenkire,még a kutyákra is.
De az is lehet,hogy ez alkat kérdése.Azért én vagyok épp akkora nő létemre is,hogy ne akarjanak beszólni. :D
Nekem mondjuk tacskóm van, de nem igazán engedem hogy simogassák. Főleg nem gyerekek. Ha nekiront a gyerek kérdezés nélkül akkor hangosan rászolok hogy Állj! HOZZÁ NE NYÚLJ! / NEM SZABAD!
Lesz4rom hogy utána veszekedni kell az anyakocával. Tanítsa meg a kölykét hogy először meg kell kérdeznie szabad-e.
Nem szereti a kutyám a gyerekeket, az előző helyén bántották. Nem kell magadra venni az okoskodást, csak menj tovább, végig se kell hallgatnod.
Nemrég egy anyuka úgy magyarázta el a kislányának, hogy miért nem örült a közeledésének a kutya, hogy "Te sem szeretnéd, ha egész nap simogatni akarnának, és egy kiskutyát többen akarnak megsimogatni, mint egy kisgyereket."
Bárcsak minden szülő ilyen lenne.
Nemrég a mellettünk lévő utcában az egyik öreg bácsi szólt be, hogy a f...nak kell mindig hergelni a kutyáimnak az ő kutyáját, naponta..
Közöltem vele, hogy ezt csúnyán benézte, mert kb. 8 havonta egyszer viszem arra a kutyákat, amikor is épp lezárják a zöld részt ahova mindig megyünk. Majd mondtam neki, hogy nekem erre nincs időm és elköszöntem.
Még ahogy távolodtam hallottam, hogy duzzogva becsapja a kaput. Jót nevettem.☺️
Velem egyszer az történt hogy a kutyám éppen végezte a dolgát,erre egy idős nő flegmán hozzámszól:
"Nehogy odaszarjon a kutya,mer' nem akarok belelépni."Erre én válaszoltam,hogy mi mindig összeszedjük,de csak hajtogatta a magáét goromba módon.Utána még az utcában pár percig figyelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!