Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám a kutyámmal...

Hogyan tudnám a kutyámmal megetettni a gyógyszert?

Figyelt kérdés

Próbáltam már beledugni a kajájába, virslibe rakni, de mindig azt csinálja, hogy megeszi az ételt, a gyógyszert meg ott hagyja/kiköpi. Ha megtöröm és úgy rakom a kajájába, akkor meg az egyébként kedvencét is simán otthagyja.

Vannak még egyébb praktikák? Másnak is ilyen a kutyája?

2021. aug. 1. 16:37
1 2
 1/19 anonim válasza:
60%
A kajás módszer először nekem sem vált be. Aztán kicsit drasztikus megoldáshoz folyamodtam. 1 egész napig nem adtam neki enni, aztán másnap beledugtam a gyógyszert a szafaládéba és kiadtam neki. Mivel ki volt már éhezve egy nagy falással bekebelezte a teljes szafaládét, a gyógyszerrel együtt.
2021. aug. 1. 16:44
 2/19 anonim válasza:
97%
szia! az egyik rokonom kutyákkal foglalkozott, és ilyen esetekben lenyomta a torkukon a gyógyszert, aztán adott nekik jutalomfalatot. más hatásos módszert nem ismerek sajnos
2021. aug. 1. 16:45
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
En is lenyomom a torkan 1 mp az egész, ahogy lenyelte el is felejti és örül magának. De amugy én is adok neki pár szem tápot utána
2021. aug. 1. 16:46
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
En se szorakozok nagyon ezzel, kajaval nem veszi be, de a gyogyszert be kell adni es kesz, ez nem kivansagmusor, “lenyomom” a torkan, ahogy az allatorvos is csinalta illetve mutatta.
2021. aug. 1. 16:46
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

1, 3-4 db üres falatka majd az utolsóba tenni a gyógyszert.

2, májkrém, ez amúgy a leghatásosabb,mert erőteljes az illata

3, valamibe beledugni és úgy csinálni,hogy juuujjhj leesett neeee edd meeeg :D ez nálunk sokszor bevállt

4, lenyomni a torkán

Utolsót sajnos első kutyámnál öreg korában kellett alkalmazni,mert nagyon rossz étvágyú volt de a gyógyszereit muszáj volt beadnom. Így csak a torkán lenyomás maradt.

2021. aug. 1. 16:49
 6/19 anonim ***** válasza:
85%

Nekem egy kutyám volt akinek nem lehetett beadni a gyógyszert.

Amikor hanyattfeküdt hogy vakartassa a hasát, beadtam a gyógyszert, de mindig addig szórakozott a nyelvélven amíg kiköpte. A módszer az lett, hogy ilyenkor bedobtam a gyógyszert, és utána egy fél pohár vizet, azt mindig egyben lenyelte reflexből.

2021. aug. 1. 16:52
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én egy falat májkrémbe egy gyógyszert belenyomok, azonnal lenyeli. Ha nagyobb a gyógyszer, el lehet törni, akkor eldarabolom, negyedelem és ugyan így egy falat májkrém - egy darab gyógyszer. Sorba áll érte.
2021. aug. 1. 17:06
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk macskánál volt ilyen gond, hogy az ételt amibe beleraktam megette, és a gyógyszert kihagyta. De az jó ötlet, hogy meg kell várni míg nagyon éhes lesz, akkor a gyógyszer is lecsúszik, illetve macskánál el is kell rágnia, mert viszonylag nagy a tabletta. De kutyánál egybe le tudja nyelni.
2021. aug. 1. 17:35
 9/19 anonim ***** válasza:
85%
Ha a kutyamnak betegseg miatt adott idoben es adott napokon kell gyogyszert adnom, akkor sajnos nem lehet azt megvarni, hogy ehes legyen, mert egyszeruen nem lehet tologatni. Ez esetleg fereghajtonal mukodik vagy vitaminnal, aminel csuszhat. Szoval ez annyira nem jo modszer szerintem.
2021. aug. 1. 17:38
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt dolog, hogy egy májkrém golyóból kiszedné a gyógyszert. Jól bele kell csomagolni!
2021. aug. 1. 17:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!