Mindegy milyen hám?
Kistestű kutyának szeretnék hámot venni, de van többféle.
Mindegy, hogy milyen, mert csak design kérdése, vagy valamelyiknek van előnye, hátránya?

Mindegyik más.
Van amelyik nagyon lefogja a vállak mozgását, mint pl a k9-es hámok és vannak amelyikek szabadabban hagyják a kutya mozgását

Ilyenünk volt: [link]
Egy végtelenül nyugodt, jól nevelt, idősebb, ízületes kutya hordta. A prioritás az volt, hogy minél könnyebben feladható legyen rá, ne kelljen a fején áthúzni, lábakat magasra emelni.
Az ilyen step-in hámok nem ajánlottak szabadulóművészeknek illetve képzés alatt álló kutyák számára, mert kevés kontrollt ad csak és az összes típus közül talán ebből a legkönnyebb kibújni.

Én a 9kg-os mentett kutyámnak H-hámot használok, az Y-hámból, amit előttem linkeltek, simán kibújt, amikor megijedt valamitől, a H-hám stabilabb.
Ez a márka van nekünk, én meg vagyok vele elégedve: [link]
Illetve van több ponton rögzíthető túrahámunk, és textil mellényszerű, amit be lehet vizezni melegben, és hűti. Ezek is inkább H-hámhoz hasonló kialakításúak.
Színre, mintára ízlés kérdése, kialakításra nem mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!