Mivel védekeznétek hatékonyan, legálisan magatoknál tartható valamivel (paprikaspay kivételével), ha 3 kaukázusi támadna rád, a kishúgodra, és a nem épp nagytestű kutyádra?
Nem rég ránk mozdultak, és hajszálhíján úsztuk meg. Annyira rámenősek voltak, hogy biztos voltam benne, hogy gyilkoló üzemmódban voltak. Kb. másfél-két km-en teljesen nyugodtan viselkedtünk, nem is törődtünk velük, de nem tágítottak, tiszta szerencse volt, hogy egy facsoport került közénk, mert akkor látatlanban bele tudtunk húzni , utána meg eszeveszett spuri, ahogy az izmaink bírták. Biciklivel voltunk, köztünk meg a széles kanális. Akkor estünk pánikba, amikor úticélunk felé is, visszafelé is közeledett a híd (kénytelenek voltunk a cél előtt visszamenni, hátha addigra feladják), de közben is meg-megálltak eldönteni, hogy párhuzamosan üldözzenek tovább, vagy ússzanak át. Szerencsére az előbbit egyszerűbbnek találták.
Használtam már paprikasprayt, és 50%-osnak mondanám. Ilyen kemény és szilárd jellemű kutyáknál nem sokat érek velük, főleg, ha hárman vannak, nem túl kivitlezhető, hogy időben (amíg még élünk) megkapják.
Gondolhatjátok, hogy ezentúl elkerüljük azt a helyet, csakhogy számtalan helyen, ha nem minden szóba jöhető útvonalon el kell haladni ilyen kutyák mellett (kaukázusi mindenütt van, mert baromira nagy divat lett, és sokszor roti is, mind elidegenítve). Ez az eset felhívta a figyelmem rá, hogy eddig csak mázlink volt, hogy nem futottunk máshol is ilyen kelepcébe. Bezárkózni nem akarunk a kutyáinkkal. Jogunk van a rendes kutyatartáshoz, és nem akarunk neurotikus kutyákat a saját házunkban.
Feljelentés, satöbbi, nem jöhet szóba, túl sok ilyen hely van, és ezzel amúgy sem törődik az önkormányzat. Önvédelmi tapasztalatok érdekelnének.
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki érdemileg hozzászól, ill. élt már át kutyatámadást, és elmeséli a történetét, ez is segítség.
Utolsó vagyok
Nekem kistesű /tacskó/ kutyám van nem tudom neked milyen fajta, de ha tehed akkor vedd kézbe és menj valami villanyoszlop,fa,kerítés közelébe h fel tudj mászni.
Nekem egyszer és a kutyám életét egyszer egy villanyoszlop mentette meg..fél napig fennt rostokoltam kutyával a kezemben mert a kedves szomszéd kiengedte a kutyáját h hagy sétáljon egy kicsit.
Néha nem szégyen ha fára vagy valamire mászol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!