Mivel védekeznétek hatékonyan, legálisan magatoknál tartható valamivel (paprikaspay kivételével), ha 3 kaukázusi támadna rád, a kishúgodra, és a nem épp nagytestű kutyádra?
Nem rég ránk mozdultak, és hajszálhíján úsztuk meg. Annyira rámenősek voltak, hogy biztos voltam benne, hogy gyilkoló üzemmódban voltak. Kb. másfél-két km-en teljesen nyugodtan viselkedtünk, nem is törődtünk velük, de nem tágítottak, tiszta szerencse volt, hogy egy facsoport került közénk, mert akkor látatlanban bele tudtunk húzni , utána meg eszeveszett spuri, ahogy az izmaink bírták. Biciklivel voltunk, köztünk meg a széles kanális. Akkor estünk pánikba, amikor úticélunk felé is, visszafelé is közeledett a híd (kénytelenek voltunk a cél előtt visszamenni, hátha addigra feladják), de közben is meg-megálltak eldönteni, hogy párhuzamosan üldözzenek tovább, vagy ússzanak át. Szerencsére az előbbit egyszerűbbnek találták.
Használtam már paprikasprayt, és 50%-osnak mondanám. Ilyen kemény és szilárd jellemű kutyáknál nem sokat érek velük, főleg, ha hárman vannak, nem túl kivitlezhető, hogy időben (amíg még élünk) megkapják.
Gondolhatjátok, hogy ezentúl elkerüljük azt a helyet, csakhogy számtalan helyen, ha nem minden szóba jöhető útvonalon el kell haladni ilyen kutyák mellett (kaukázusi mindenütt van, mert baromira nagy divat lett, és sokszor roti is, mind elidegenítve). Ez az eset felhívta a figyelmem rá, hogy eddig csak mázlink volt, hogy nem futottunk máshol is ilyen kelepcébe. Bezárkózni nem akarunk a kutyáinkkal. Jogunk van a rendes kutyatartáshoz, és nem akarunk neurotikus kutyákat a saját házunkban.
Feljelentés, satöbbi, nem jöhet szóba, túl sok ilyen hely van, és ezzel amúgy sem törődik az önkormányzat. Önvédelmi tapasztalatok érdekelnének.
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki érdemileg hozzászól, ill. élt már át kutyatámadást, és elmeséli a történetét, ez is segítség.
Szerintem a paprikaspray nem sokat ér a kutyával szemben,mert a kutya ingerküszöbe nem olyan mint az emberé.
A vizslám úgy zabálja az erőspaprikát,hogy rossz nézni.
vegyél DEFENOLT ! Az jó cucc
Köszönöm!
Kipróbáltad már, vagy tudsz olyat, aki igen? MILYEN helyzetben? Biztosra akarok menni.
Több helyen is arról számoltak be, hogy nem lehet teljesen megbízni benne. Láttam olyan helyet, helyzetet, ahol poénból fújták magukra az emberek, és sikerült leküzdeni a hatását.
Engem egyszer Tokajban hazáig kergetett 8 kóbor kutya.
Én csak bicikliztem :) ezek meg futottak utánam.
Tekertem mint az állat, nagyon para volt, aztán a házhoz értem, bringát ledobtam a földre és berohantam a házba. Aztán hamar elmentek :)
Szia!
Velem is volt egy hasonló helyzet csak annyi eltéréssel h én a párommal mentem és 2 roti volt.
Teljessen lakatlan terült meg minden..
Én fogtam magam és elkezdtem telefonálni ismerősöknek h hogy vannak meg ilyenek csupán stressz oldásból.
Egyszer csak párom mondta h azonnal tegyem le a telefont és lassan húzódjak egy fához.
Hát pehemre csak olyan fa volt a közelben amire ha kényszerítettek volna se tudtam felmászni.
Párom kicsit arrébb volt és a kutyák bekerítettek morogtak,vicsorogtak,ugattak..
És mikor az egyik kutya közelebb jött eszembe jutott h olvastam valahol h a kutákat a hangos zene is elbizonytalaníthathja, szóval fogtam magam és bekapcsoltam egy jó hangos zenét és elkezdtem telefonnal a kezemben kalimpálni mint egy hülye és bőgve még énekeltem is mert egyre közelebb jöttek.
Na amiklor a refrén következett az egy elég durva rész még hangosabbra tettem és láss csodát a kutyák elmentek.
Na szóval ebből azt akartam kihozni h valami hangos dolog is elriasztaht 1-2 kutyát.
Vagy pedig ha van valaki melletted akkor vele is beszélj feltűnően hangossan és magabiztossan.
Remélem tudtam segíteni!:)
amúgy kilométer...
Utolsó kettő: nektek is köszönöm a történetet :)
Nekem van egy olyan érzésem, hogy mivel egy kutya is volt velünk, nem ez lett volna a vége. A kutyámat biztosan megtámadták volna, meg sem álltak volna mélázni, hogy vajon ezek megfutamodnak-e, jó buli-e kikezdeni velük, nem torpantak volna meg vicsorogni. Ha kutyával van az ember, akkor más a sztori. Tudom a forgatókönyvet, mert már volt két halálos támadás a kutyáim ellen. Azok azonnal, gondolkodás nélkül támadtak, az egyiket két férfival is alig sikerült leállítani, pedig megfogtuk, ütöttük, rúgtuk, de nem érdekelte. Ilyen állapotban nincs nekik se isten, se ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!