Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Személyvédelemre alkalmas nem...

Személyvédelemre alkalmas nem túl nagytestű kutya? A pitbull kivételével.

Figyelt kérdés
2010. okt. 23. 09:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Sztem ha jó a kapcsolatod a kutyáddal és elhordod kiképzésre (örző-védő) akkor egy menhelyi keverék kutya is meg fog védeni. Amúgy németjuhász, rottweiler, dobermann, boxer, cane corso, dogo canario, argentín dog, közép (vagy óriás) schnauzer.

Nézz körül a munkakutyák között. Azok direkt erre a célra vannak kitenyésztve.

2010. okt. 23. 10:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. okt. 23. 10:04
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
amstaff
2010. okt. 23. 14:01
 4/6 anonim ***** válasza:

,,Amúgy németjuhász, rottweiler, dobermann, boxer, cane corso, dogo canario, argentín dog, közép (vagy óriás) schnauzer. "

Azt írta a kérdező : ,,nem túl nagytestű". Ezek mind nagytestűek , kivéve a közép schnautzer.

2010. okt. 23. 15:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát tudod a legnagyobb kutyát is hatástalanítani lehet szóval... De amúgy nem igaz hogy elég a jó kapcsolat meg az őrző-védő! Egyrészt ha egy kutya barátságos fajta, jellem akkor hiába imád téged nem fog megvévdeni. Másrészt meg az őrző-védő kiképzés teljesen más mint a való élet. Arra még egy jól motivált vizsla is képes hogy megfogja a kart csak ő nem védésből teszi hanem játékból és ha megtámadnak éjszaka akkor biztos hogy tudni fogja... De persze ettől még a kiképzés fontos.

Szerintem a pásztorkutyák között keresgélj... Puli, pumi, mudi, német juhász, bár nem tudom neked mi a nem túl nagy.

2010. okt. 23. 19:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem, hogy miért ezeket a kutyákat javaslod?

Lehet, hogy akkor nagyobb testű kutyust választok, mondjuk kuvaszt.

2010. okt. 23. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!