Melyik szobakennelt lenne érdemes megvenni 15-20 kgs kutya részére?
Google-lelcsak kalitkakat találtam, de inkább ilyen kis kerítésben gondolkodom.
Vagy egy olyan ajtólezaróban amin tutira nem jön át.
Leírom az én tapasztalatomat, hátha segít.
Felnőttként fogadtam örökbe a kutyámat fajtamentéstől. Voltak rossz szokásai az előélete miatt. Megvettem a Zooplus-on kapható legnagyobb szobakennelt, még mielőtt a kutya hozzám került, ott kialakítottam egy kis lakosztályt, pléddel fedve, hogy ne zavarja semmi kívül, bent kényelmes fekhely, csúszásmentes kis szőnyeg, tálak, játékok. Madaraim is vannak, tehát ez is oka volt a kennelnek, hogy ne érjek haza meglepetésre, a kutyámnak kezelhető, de erős a vadászösztöne (küllemre nem vadászkutya jellegű egyébként, keverék, de a viselkedése alapján van benne az is). Kb. 1,5-2 hónapig használtam a kennelt aktívan, először csak éjszakára mertem nyitva hagyni az ajtaját, aztán nappal is, de a beszoktatáshoz kellett, hogy ne legyen baj, amikor nem vagyok otthon. Utána csak akkor került elő, amikor felújítás miatt el kellett zárni a kutyát, hogy ne legyen láb alatt a munkásoknak. Tavaly adtam el olyannak, aki sokat autózik kutyával, és a nagy rakterű személyautójában használja. Nekünk segített a kennel, de nem kellett örökké. Ami maradt, egy babarács a madarak körül, hogy oda nem mehet, de lehet, hogy már az sem kellene, mert megtanulta, hogy a madarakhoz nem követ, azért azt a biztonság kedvéért megtartom, egyébként át tudná ugrani, ha akarná.
Nem akarlak elkeseríteni de az enyém kimászik ezekből.
A rácson szépen felaraszol :)
12 köszi szépen, ez hasznos volt! Milyen típusú volt a tiéd? Hol vetted?
Esetleg lehet bérelni is valahol?
14-15 köszönöm, most eldöntöttem hogy ajtót mindenképp veszek, hogy a konyhát szeparálni tudjam. De kennel ettől még jól jöhet.
Marmagasság alapján meg tudom mekkora ajtót (nem) tud átugrani?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!