Sokat olvastam róla, Dobermannos könyvet, oldalakat, Kutya nevelési sorozatokat, könyveket elolvastam. Késznek érzem magam. Lenne idő, erőm, pénzem is a kutyára. Csak, a mozgását nem tudom, elég lenne-e neki. Sportos kutya tudom, de én is sokat járok, erdőn-mezőn. Szinte minden nap.
Tehát elég lenne neki napi 2x úgy kettő óra séta, futkorászás? És még itt játszanék, foglalkoznék vele. Később suliba is vinném, rendszeresen.
Szerintem ha igyekszel neki ezeket megtenni, és be tudod tartani a napi kb. 4 óra intenzív mozgást, mellette játszást, akkor vállald be.
2010. aug. 27. 17:12
2/15 anonim válasza:
Neked is:
Youtube.com kereső,
Cesar Millan emberképzés kutyákhoz
Egy hat részes sorozat, nagyjából elmondja Cesar, hogy kinek milyen kutya való... ha ezek alapján megfeleltek egymásnak egy dobival (leírás alapján szerintem igen), akkor hajrá :) Csak nagyon figyelj, hogy Te legyél a falkavezér, ne hagyd elkanászodni! Sok boldogságot a kutyushoz így előre is!
Ha így foglalkoznál vele, ahogy leírtad, akkor természetesen bevállalhatod. Tartsd be a legapróbb szabályokat is, hogy te lehess a falkavezér, ha ez nem sikerül, valószínűleg problémák adódhatnak belőle. A legfontosabb: jó kennelből, jó vérmérsékletű, higgadt kutyát válassz, ne szaporítótól. A táp is jó minőségű kell hogy legyen, fontos a kutya egészségéhez. Sok sikert!
2010. aug. 27. 18:33
5/15 anonim válasza:
Első kutyának én nem ajánlanék dobermannt.
Próbálkozz először labradorral, utána még lehet keményebb kutya.
2010. szept. 7. 22:24
6/15 anonim válasza:
Nagyon kemény kutya és csak egy embert fogad el.Roppant okos, erős, energikus. Mi sajnos belebuktunk a dobermann tartásba, a tenyésztőnek kellett visszaadni, mert a kutya átvette az irányítást és senki nem mert vele kemény lenni mikor morogni kezdett, mert nem akart a helyére menni. Azért 45 kilós kan kutya..Hát nem nekünk való volt, ennek a kutyának határozott falkavezér kell vagy inkább semmi és senki.
2010. szept. 8. 00:03
7/15 anonim válasza:
Mivel a kérdést feltevő írta, hogy kutyasuliba is szeretne vele járni, simán bevállalhat első kutyának egy dobermannt szerintem :)
2010. szept. 8. 10:24
8/15 anonim válasza:
A kutyasuli nem mindenre megoldás.
A dobermann nem családi kutya, egyemberes.
Elsőre, első kutyának semmiképpen nem ajánlom.
2010. szept. 8. 10:26
9/15 A kérdező kommentje:
Ja, azt nem írtam, hogy már volt 3 kutyám, tacskó, meg németjuhász. Tudom, kissé mások, de ezek jól nevelt kutyák voltak, szót fogadtak, szóval tudom mit jelent a kutya, hogy kell nevelni, csak a dobermannt nem ismerem annyira testközelből.
2010. szept. 8. 16:10
10/15 anonim válasza:
Akkor meg ne hezitálj hanem hajrá...
Én pitbullt vállaltam be... régen azt se tudtam eszik e vagy isszák :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!