Dobermannt hogyan szoktassam be a házba?
Nem tudom mire is gondolsz pontosan.
Az én dobim most lesz 18 hónapos, és már az elejétől fogva imádott a lakásban lenni. A dobi nagyon szeret a gazdival lenni, a mienk is mindig ott van, ahol mi.
A lakásban a kertben, mindenhol.
Persze voltak kisebb balesetek, például a mi kutyusunk kleptomániás. Mindig azt lopta el, amit nem kellett volna, néhány papucs nem élte túl a kölyökkort. A lábtörlőt is érte kisebb baleset - egyszer a szőnyeggel is próbálkozott, de észrevettük és nem lett gond - a labdákról már nem is beszélve. Már nem is tudom hányat "játszott halálra".
De ez benne van a pakliban. Kb 2 hónapja vettem észre rajta, hogy kicsit mintha komolyodna.
Persze mindezek ellenére nagyon éber házőrző, ha munka van, akkor teljes erőbedobással dolgozik.
A jó az lenne, ha nem maradna sokat egyedül. Legyenek "kéznél" a játékai és tegyél el előle minden olyan dolgot, amit nagyon sajnálnál, ha baleset érné.
Mennyi idős a "kicsike"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!