Dobermannt napi szinten hogyan fárasszak le?
Jaj, köszönöm a szakirodalmat. Olvasni tudok én is.
Azok válaszát várnám, akik hasonló kutyát tartanak, és megosztanák velem a tapasztalataikat.
"Hááát....öööö.... kérlek szépen ehhez nem tudok mit hozzáfűzni...
Szabad megkérdeznem mennyi idős vagy és milyen kutyád van/volt?"
2 Bordeaux-i, 2 Akita, 2 Pomerániai törpespitz. 20 fölött vagyok már, de ez egy bizalmas információ hogy én hány éves vagyok...:D
Akkor én is megkérdezem te mennyi idős vagy és milyen kutyád van/volt?(Dobermann:) )
Mi úgy oldottuk meg hogy biciklis-pórázos 'kirándulásokra' vittük napi szinten a közeli tóhoz, ahol aztán elengedtük még egy kicsit futkározni, és utána ismét vissza( legalább egy, másfél óra mindenképpen kell) .viszonylag jól bevált, bár idősebb volt a kutya amikor hozzánk került.
Városban sajnos nem igazán lehet ezt megoldani szerintem, ebben az esetben sajnos nem tudok ötletet adni.
Ha meg tudod oldani, a hétvégéidet töltsd kutyaiskolába. Remekül lefárad az eb nem is csak fizikailag, hanem agyilag.
Az ott tanultakat otthon, naponta gyakorolva már gondoskodsz a kellő lefárasztásról. Plusz a futás,mozgás naponta akár labdával, akár másik kutyával és megoldottad . Arra ne számíts, hogy az a lefárasztás azt jelenti, totál fáradt lesz. :))
Ha kevés az időd, igyekezz kevésbé agilis kutyát venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!