Melyik tenyésztőtől kaphatok FEHÉR DOBERMANNT?
Azt tudom, hogy az FCI nem ismeri el színváltozatként. De Amerikai Kennel Klub igen.
Akkor ez azt jelenti, hogy Amerikából kell vennem ilyen dobermannt?
Igen, Amerikából kell szerezned. Itt egy link, ahol olvashatsz az albínó dobermann egészségügyi és viselkedésbeli hibáiról: [link] (angolul van)
Elég hosszú a lista, kicsit átfutottam, a fehér dobermann nehezen alkalmazkodik, sokkal kevésbé tanulékony a többinél, gyakran félénk vagy agresszív. Rengeteg egészségügyi problémája van: bőrrák, gyenge látás, hallás, gyenge immunrendszer, vese és májproblémák, idegrendszeri problémák, mozgásszervi problémák, terméketlenség csak hogy pár példát említsek.
Szerintem ne válassz ilyen kutyát, kifizetsz érte egy vagyont aztán hetente rohangálhatsz vele állatorvoshoz amíg egyszer csak bekattan és kiirtja a családot. Ki akarsz tűnni vele vagy minek ilyen színű dobi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!