Westie, vagy Jack Russel Terrier? Kutyus tulajdonosok, melyiket miért válasszam?
Szia!
Nekem sincs ilyen kutyám, de a westiknél előfordul h agresszív. Gyerekek mellé nem nagyon ajánlják, éppen emiatt. Persze van nagyon sok kivétel!
A jack russel sztem aribb. Legalábbis ha sportos vagy, szeretsz játszani, labdázni, sétálni akkor ezt a fajtát válaszd.
Mindkettő elvan egy 2 szobás lakásban is ha rendesen meg vannak mozgatva.
Tényleg sokmindentől függ.
A westie-k !általában! könnyebben kezelhetőek, a Jack Russelhez képest nyugodtabbak, a Jack Russel tapsztalt, aktív életet élő kutyásnak való, aki sokat akar és tud is foglalkozni a kutyával.
Szóval így látatalanban én inkább a westie-t ajánlom, mert Jack Russelből sokkal durvább viselkedési problémákkal kűzdő kutyusokat láttam, ami annak az eredménye, hogy a gazdája nem foglalkozott vele eleget... A westiek között is láttam már nagyon kezelhetetlent, de több olyat, aki tűrte a sorsát és feladta a pörgős terrierségét a családi béke érdekében. Na egy Jack Russel sosem csinál ilyet. Ha nem foglalkoznak vele eleget tesz róla, hogy híres legyen, akár negatív értelemben is.
a westie jó szobakutya meg házat is őriz
a jack russel meg egy hiperaktiv valami ami ás kapar stb mindig le kell foglalni h ne csináljon vmi bajt... szerintem a JRT nek nemkell a szőrével sokat bajlódni de a westienek trimmelni vagy vágni kell ... a westiet inkább lakásba h ne legyen piszkos a szőre a JRT kinn lehet de télen szigetelt helyen kell tartani
Westink van, 7 éves lesz, 4 éves kislánnyal lakik együtt.
SOHA nem bántotta, még csak nem is morgott rá.
Egyáltalán nem agresszív, még a többi kutyával sem.
Itt most 2 kutya "összehasonlításáról" van szó. Nem az összes kutyát nézzük. Amúgy igazad van h bármelyikről el lehet mondani. De most 2-ról kellett nyilatkozni.
Elnézést ha ezzel a lelkedbe tiportam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!