Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Közepes méretű (15-20 kg)...

Közepes méretű (15-20 kg) felnőtt kutya etetése így jó lesz majd?

Figyelt kérdés

Reggeli séta után otthon kap 1-2 marok száraz prémium tápot (gabona és, csirke mentes). Mikor megyek el, kap egy nyers csirkecsontot is.

Esti séta után kap főtt kaját (hús, kis rizs, zöldség). Itt adnék csirkét is.

Jutifalinak meg virsli, sajt, alma, főtt tojás, szárított hús.

2021. júl. 5. 14:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
71%

Először talán a rizsről:

Az emberiség több mint 60 százalékának fő tápláléka. Esszenciális aminosav-összetétele miatt biológiai értéke az állati fehérjékhez hasonlítható. Teljes értékű, igen egészséges táplálék.

Fő értékét, az anyatejhez nagyon hasonló aminosav összetételét 95 százalékban a hántolás után is megtartja. Könnyen emészthető keményítője miatt diétás ételnek is számít. Ugyanakkor a hántolatlan barna rizs komplex B vitamin forrás.

Kutyákról:

A beteg kutyáknak nem véletlenül főtt rizst kell adni, nagyon kevés főtt csirkehússal keverve, addig, ameddig meg nem gyógyulnak! Ha már egészséges, jöhet a táp. Azzal azonban, hogy a tápértéket kiszámítva egyik étkezés táp, a másik étkezés főtt rizs + főtt hús + főtt zöldség, ártani biztos, hogy nem ártunk. Gyomorsav ide, vagy oda.

Lehet etetni a kutyát táp nélkül is.

Az enyém 24 kg-os, 12 éves. Egy éve májdaganatot diagnosztizált nála az orvos. Akkor a következő étrendet írta elő számára:

220 gr bőrős! főtt csirkemell

680 gr főtt rizs

60 gr főtt sárgarépa

20 gr nyers búzakorpa

20 gr napraforgó étolaj.

Ezt az étrendet azóta tartjuk, ez a napi adag, amit két részletben (reggel fele, este másik fele) eszi meg. Májértékei rengeteget javultak, nem hány, széklete teljesen normális, súlya állandó, szőre csillogó.

Jó, macerás, de egyszerre megfőzöm kb. 10 napra előre a húst és a répát, amit kiadagolva kis dobozokban lefagyasztok, és minden nap csak elő kell venni. Rizst 2-3 napra főzök, mivel azt nem fagyasztom. Addig hűtőben tartom, majd evés előtt kissé megmelegítem.

Köszöni, remekül van, életvidám, futkos, játszik, bandázik.

2021. júl. 5. 16:21
 22/29 anonim ***** válasza:
8%

Rizs nem kell.

Szaraztapot se adj. a fottkaja jo. Csontnak meg csirket ne adj lehetoleg. Foleg ilyen nagy kutyanak.

2021. júl. 5. 18:22
 23/29 anonim ***** válasza:
80%
Nem a főtt a legjobb neki, hanem a nyers! Kedves kérdező! Nyugodtan adj rizset a kutyádnak, het 3-4 alkalommal, nagyon jót tesz! Ha kétségeid vannak, akkor kérdezd meg az állatorvost!
2021. júl. 5. 21:13
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Válaszd ki,hogy neked melyik a jobb.

1.Nyers etetés,de akkor nem kell a száraz.De azt se úgy ahogy sok nagyokos itt betolja,hogy adjá' neki farhátot meg nyakat azt jó' van az.

Az sok féle húsból kell álljon,hogy mindent fedezzen a kutya számára.vörös hús,fehér hús,kiegészítők (lazacolaj,zöldkagyló,stb),belsőségek,csont,ilyesmi mind kell EGY adagba belesűrítve.

2.Ennek az egyszerű és feldolgozott változata a táp,de akkor nem kell nyers hús! Sem csont,tojást nem szabad csak heti 1x adni.

Emellé is lehet adni lazacolajat omega-3 és omega-6 jót tesz a szőrnek,körömnek,ízületeknek.

Van egy harmadik alternatíva az az előfőzött ételek rendelése kutyának.Árban kb ugyan ott vagy.Leves szerű,főzelék szerű tasakban küldött ételeket küldenek.

Én ennek nem vagyok híve max már öreg kutyának.DE mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy kell-e ez a kutyájának vagy sem.

2021. júl. 6. 20:37
 25/29 A kérdező kommentje:
A menhelyen viszont tápot kapnak + főttet. Akkor az elején még én is így etessek? (Gondolom ugyanazzal a fajta táppal amit ott adnak). Aztán szép fokozatosan áttérnék egy jobbfajta tápra? Mert asszem elsőre könnyebb lesz tápozni. Bár félek,válogatni fog :S
2021. júl. 7. 16:52
 26/29 anonim ***** válasza:
74%
Hu, ugyanez volt. Menhelyes kutya, azt mondtak hogy tapot kaptak meg neha maradekot. Pontosan nem mondtak meg, de nalunk nem volt hajlandoegenni a tapot, eleg sok fajtat probaltunk a premiumtol az ocskaig, de nem, hogy ne haljon ehen, kb. azt ette amit mi az elso heten. Utana evett mar egy kis tapot is, de meg mindig nem evett normalisan, itt megelegeltem es elkezdtem vele barfozni, de nagyon kicsi fagyasztonk van, akkor visszajott az etvagya vegre, 2 honapig minden jo volt, eltortem a labamat, nem volt aki porciozzon a kutyanak, ugyhogy visszaallt premium tapra es konzervre, ami bevalt, azota is jo etvaggyal eszik, megegyszer nem fogtam bele a barfba, egy 35 kilos kutyanak eleg maceras, mar a husbeszerzes is, hogy tobbfelet kapjon valtozatosan es hat anyagilag is...
2021. júl. 7. 17:30
 27/29 A kérdező kommentje:

Köszi!! És a váltáskor számítani kell kis hasmenésre?

Nekem amúgy a legkényelmesebb az lenne ha reggelente tápozhatnék, este meg valami kaja formatumú husi lenne. Gondolom főtt, mivel ugye abarfot nem lehet így keverni.

A másik kérdés, hogy mikor azt evett amit ti, az mi lrhet?

Pl ha főzök sótlan, fűszertelen húslevest akkor a húst adjam neki belőle csonttalanul? Vagy adhatok kis levest is (persze nem forrón)? Sült húst? Tökfőzelék? Kemény tojások?

2021. júl. 7. 18:08
 28/29 anonim ***** válasza:
35%

Pizzat, huslevest, szalamis zsemlet, rizses hust, bolonyait... Nem kovetendo peldakent irom, csak egyszeruen ennyire nem akart enni, mar elkezdett fogyni is, a kornyezetvaltozas is stresszelhette, meg nem tudjuk mit evett elotte pontosan, szoval ja... Most mar szerencsere a neki valo kajat is szepen megeszi, azota nem kap ilyeneket.

Hasmenese lehet tapvaltasnal, de nem torvenyszeru.

2021. júl. 7. 18:20
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hiaba lett lepontozva nekem hasznos volt és értem is, hogy ezcsak rövid időre szólt.
2021. júl. 7. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!