Közepes testű kölyök kutyánál 6 hónapos kor körül már adható felnőtt táp?
Úgy tűnik a kölyök kutyám a magas fehérjés tápokat nem csípi, megy a hasa tőlük. Rendeltem orvosi utasításra gyógytápot ideiglenesen. Több oldalon is azt írták maradjak 23-25 %os fehérje tartalomnál és a rost se legyen magas.
Na már most sok kölyök tápot néztem és mindegyiknek szinte a fehérje tartalma 28-30-32 % ami brutál sok lenne,főleg,hogy a gyógytáp 23%os. Viszont több márkánál összetevők nagyon jók felnőtt tápnak jobb a fehérje tartalma ilyen szempontból.
Ezért gondolkoztam a felnőtt tápon.
szerdán lesz 4,5 hónapos. Kedden érkezik a gyógytáp, 12,5 kgot rendeltem,mert mindenhol sok idő mire megjön a táp. Így nem akartam kicsi kiszerelést venni. Úgy számoltam,hogy kb 2-2,5 hónapig elég lesz ez neki. Utána megpróbálnám rendes tápra átállítani.
Szóval 6-6,5 hónapos lenne mikor lenne az átállítás.
Szia!
Én Brit Care Salmon & Potato Puppy tápját adtam a kutyámnak, abban elég jó a fehérje és zsír arány, esetleg kipróbálhatjátok egy kisebb adaggal. Illetve plusz pont, hogy gabonamentes.
Az adagolási útmutatót mindig betartottad? Mert ha véletlenül többet adtál, okozhatott hasmenést.
Sokan azt mondják, hogy 6 hónapos kortól már át lehet állni adult tápra, de én a növekedés miatt megvártam a 8 hónapos kort (illetve pont akkor fogyott el a 4 havi adagunk, így időben jól is jött ki, és termékcsaládon belül váltottunk a felnőttre).
8 honap korul van az atallas a juniorra es ivarerett koratol erdemes a felnott tapot adni.
Puppy kaja atallas a tejrol a szilard taplalekra.
Junior kaja az idealis es optimalis fejlodesert.
Adult kaja a normalis hetkoznapokra.
Senior kaja a kimelo uzemmod.
Webshopokban reszletes leiras van a termekekrol, amit a boltban biztosan nem olvasol el, azt a webaruhazban siman megteszed es igy siman kitudod valasztani az elkepzelesednek megfelelot.
Ivarerettseg nem azt jelenti, hogy mikor dugja meg eloszor a kisparnat a kutya es az elso tuzeles sem kesz allapot.
Junior kajak ugy vannak kitalalva, olyan osszetevoket tartalmaznak, amelyek kielegitik a kiskutya energiaszuksegletet, a benne levo vitaminok tamogatjak az ideg- es immunrendszert, ugyanakkor idealis a kutya testi fejlodesehez.
Egy felnott kutya megeszi a doghust is es semmi baja nem lesz tole, egy junior csak beleiszik egy pocsolyaba az erdobe es kifekszik tole.
Nem parasztvakitas, hogy kulonbozo kategoriak vannak.
Brit care junior bárányostól ment a hasa,annak 28% a fehérje tartalma :/
Tenyésztőnél Happydog puppy bárányosat ettek, bár jó részt nyersen etetett a tenyésztő.
Én happy dogról egy olasz,hidegen sajtolt tápcsaládra váltottam. Ami bevállt tökéletesen aztán kb 3 hete egyszer csak hasmas lett. Voltunk dokinál diéta meg probiotikum. Majd mikor 4 nap diéta után fokozatosan vissza tértünk az olasz tápra,de amint több lett a táp,kevés rizs ment a hasa. Felhívtam a dokit és azt javasolta,hogy próbálkozzak ideiglenesen gyógytáppal 1-2 hónapig,hogy helyre tegye a gyomrát. Utána próbálkozzak rendes táppal.
Eukanuba daily care emésztési zavarokkal küzdő kutyáknak valót rendeltem. Ebben legalább 22% a hús tartalom és a hús első helyen van.
Lehet,hogy azt tartalmazza amit kell egy kölyöknek,de ha a magas fehérje és rost összetevőktől megy a hasa akkor mit csináljak?? :D
Már 3 napja csak a tápokat bújom,de amelyik junior tápnak jó a fehérje %-a annak az összetevője szar vagy túl drága azért 2-3 ezer ftos kg áron nem akarok tápot venni.
Ezért gondoltam felnőtt tápra. Nekem leginkább az a fontos,hogy ne fosson,mert most ezzel hasmassal,laza széklettel megszívtuk nagyon lefogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!