BenjaminN04 kérdése:
Mi a teendő, ha egy haj vagy szőrszál van a kutya szemében és nem engedi kiszedni, viszont nincs állatorvos a közelben? Esetleg van arra esély, hogy magától kijön Pl. Amikor könnyezik?
Figyelt kérdés
2021. jún. 30. 18:57
1/6 anonim válasza:
Nem tudom mennyire tartozik ide.. nekem volt egy kutyusom régebben, ő volt az első saját kutyám. Az egyik szemen ilyen furcsa "szőr kinövés" volt néhány szal. Úgy élt 14 évet. Nagyon szerettem.
2/6 anonim válasza:
Nem, sajnos nincs esély rá, ez egy evolúciós probléma a kutyáknál (is). Egy 2009-es kutatás szerint a relatív fiatalon (= nem idősen) egyéb betegség illetve sérülés nélkül elhullott farkasok, sakállok illetve dingók halálának mintegy 65-70%-áért a szembe jutott szőrszál felelt. Az ilyen esetek könnyen felismerhetőek voltak mivel az állat előbb teljesen megvakult majd a szemébe petéztek a legyek, ami után a tetem jellemzően már eleve szem nélkül feküdt.
Azonnal vidd állatorvoshoz.
3/6 anonim válasza:
Első vagyok. Szerintem is vigye állatorvoshoz, jobb ha megnézik, de ahogy írtam az én kutyusom 14 évet élt le így és nem vakult meg és legyek se peteztek a szemébe. Akkor nála más volt?
4/6 anonim válasza:
“Nem engedi kiszedni” Ezt most inkabb ne elemezzuk.
Ami a szorszalat illeti,behullt vagy benott?
Ha behult vagy besurolta ne torodj vele,kijon magatol.
Ha befele nott akkor vagd le vagy ha nem vagy kepes sajatkezuleg megoldani(mivel “nem engedi”) akkor vidd orvoshoz.
6/6 anonim válasza:
Ha befele nott a szempillaja, akkor allatorvos, ne kiserletezz vele otthon. Ha csak belement a szemebe, es latod a szorszalat, hogy hol van kerj meg valakit, hogy tartsa addig a fejet, huzd szet a szemhejait es ujjbeggyel ki tudod szedni. Vagy ha nincs segitseg, a labad koze is szorithatod, egyik kezeddel tartod a fejet, masikkal megprobalod kiszedni. De magatol is ki szokott az jönni idovel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!