Mi a véleményetek a csivavákról?
Nekünk csivavánk van. Mind a kettőnket ugyanúgy szeret. 2 hete tettük le vele az engedelmességi vizsgát. 6 hónapos korában kezdtük a kutyasulit.
Azért vannak előítéletek ezzel a fajtával kapcsolatban, mert nem szokták megnevelni, pedig nagyon könnyen tanul, és élvezi is a tanulást.
6-os vagyok.
Nekem úgy szokott le az ugatásról,hogy kb minden ilyen jellegű jelzését megpróbáltam a minimumra venni.
Például eleinte még akkor is ugatott a legtöbb kutyám (és megállás nélkül,nagyon idegesítő volt..) ha csak elő vettem az etető tálat.Addig ugattak (volna) ameddig oda nem adtam az ételt.
Nagy türelem kell az ugatós és vonyítós kutyákhoz,tényleg.Akkor adtam csak oda az ételt és akkor csináltam meg amire épp szükség volt velük kapcsolatban ha hallgattak.Sétánál is egyesével ahányszor új kölyköm lett vissza térő probléma volt,hogy ugatós volt a kicsi.Volt,hogy egy fél órát ott álltam az ajtóban mire befogta,megdícsértem és indulhattunk.
Van munka a beszédes egyedekkel,de egy kis türelemmel kb egy hét alatt leszoknak róla kis korban.Olyan a kis agyuk mint a szivacs.
Tény és való,ha valaki matat vagy pár pillanatra megáll az ajtónál/jön hozzánk valaki ugatnak egyet-egyet,de ez csak egy jelzés,ez nem zavaró.Amint bejön az idegen vagy szólok,hogy "kuss" (igen,tudom kreatív parancs) abba hagyják :D
Mindent csak szépen következetesen.Mintha nagy kutyát nevelnél pici testbe zárva.:)
Ha úgy látod,hogy megijed akkor pedig ne kapd fel.Az ismerősök a csivikkel is ezt csinálják.Megijed és már kapják is fel.Meg kell nyugtatni,de nem szabad dédelgetni egy kutyát sem,mert azzal erősíted benne,hogy az a jó reakció.A félős kutya ugat,harap önvédelemből.Ez rossz viselkedés.
Illetve ha más kutya közelében van nem csak az a lényeg,hogy a te kutyád legyen 'jó'.Ha látod,hogy a másik kutya dominálni próbál,vagy bosszantja a tiédet nyugodtan lépj ki a szituból.Jobb mint egy kis traumát hagyni benne vagy rossz viselkedést hagyni eltanulni.:D
Kb ennyi jut eszembe hirtelen amit így el szoktak szúrni gazdik.
En szeretem a kiskutyakat es a KAJom is szereti oket (minel hulyebbek, annal jobban orul nekik) :)
Gazdikkal van a baj, nem a kutyakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!