Mi a véleményed arról, amikor egy állatnak levagjak a fülét, farkát, mert úgy jobban néz ki?
A csonkitott fuluek megfaznak esoben hoesesben. Gratula az ilyen csonkitoknak. Azert magyarorszagon eleg sok az eso.
Farok: azzal jelezne,h orul/tamadasra keszul/bizonytalan,fel stb. Gratula,h a jelzes lehetoseget=kommunikaciot elveszik a kutyatol meg a gazdatol.
Mivel tenyésztett fajtákról beszélünk, ezért az "az a szép, ahogy a természet adja" már eleve tárgytalan.
Egyébként a csonkítás ellen vagyok, sőt, pláne nem értem épp az előbbi fényében. Ha tenyésztve van az állat, de kell a fülvágás, farokvágás ahhoz, hogy elérje a standardot, akkor az nekem egy rossz standardnak tűnik, hiszen nem sikerült tenyésztéssel elérni, amit akart.
Kis túlzással nekem ez olyan, mintha kitalálnánk a fekete golden retrievert, ami épp olyan, mint a golden, csak be kell festeni feketére.
Ugyan olyan csonkítás mint a herélés/méh kivágása.
Mellesleg én is betiltanám.
De vannak olyan kutyák amiknek a fül illetve farok fertőzésre nagy a kockázata, azoknak nem ellenezném.
De akik csak a kinézetért csonkítanák, azt tiltanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!