Panelban élők! Hányszor viszitek le a kutyátokat egy nap és hánykor? Szerintetek szobatiszta lesz a kutyám?
Figyelt kérdés
Szóval most kertes házban élünk és van egy shi tzu kiskutyám. (2éves,fiú). Benti és szobatiszta,viszont nem tudom hogyha elköltözünk panelba akkor tudni fog majd jelezni,hogy ki kell mennie? Hogy szoktassam rá hogy milyen időrendenként viszem ki? Az egész szobatisztaságot újra kell majd tanítanom neki? Itthon eddig akkor ment ki az udvarra amikor akart.2021. jún. 10. 13:20
1/18 A kérdező kommentje:
Én a nyári szünetben itthon leszek, tehát akkor nagyon sokat fogom levinni, de erről hogy kell majd átszoktatni szeptemberben?Anyukám 7-re, bátyám 8-ra megy dolgozni,de ő nem mindig van otthon.Négyre, legkésőbb fél ötre mindenki hazaér
2021. jún. 10. 13:26
2/18 anonim válasza:
Lehet lesznek balesetek eleinte, de szepen ra fog állni a szervezete. En nem javaslom a tul gyakori setaltatast nyaron, mert nagyon meleg van, hosszu seta nem celszeru, az egeszsegugyi setakat pedig fokozatosan told ki hosszabb idokre, hogy szempemberre atalljon arra a rendszerre. Pl. elso heten leviszed reggel egy hosszabb setara, amikor meg nincs 30-40 fok, delben, delutan rovidre es este megint egy hosszabbra. Aztan a delit es a delutanit ossze lehet vonni fokozatosan. Ne stresszelj, rengeteg panelkutya kibirja reggel 8tol du 4ig problema nelkul.
3/18 anonim válasza:
Én reggel 7kor szoktam levinni munkába indulás előtt, Utána 16-17kor, de van, hogy hamarabb meg lesz sétáltatva, ha tegyük fel párom hamarabb ér haza. Este pedig 21 körül viszem le. Sosem történt még "baleset". A reggeli sétán elég rövid szokott lenni, olyan 15 perc. Viszont délután és este is hosszú sétára viszem el.
4/18 anonim válasza:
Ne a szobatisztasag legyen a legnagyobb gondod ebben az esetben hanem gondold at mekkora szenvedes lessz annak a kutyanak panellakasba koltozni a kertes hazbol.
6/18 anonim válasza:
Napi 3-4x megyünk. Télen többet, nyáron kevesebbet.
Most kb így néz ki:
8.30-9.00 eü séta
17.00-18.00 séta, vagy pullerezés
21.00- eü séta
Ezek mellé hajnalonta bejön még egy kocogás, ha nincs dög meleg és fel tudok kelni.
7/18 anonim válasza:
Reggel 7 körül van egy rövid séta, ilyenkor pisi-kaki és már megy is fel mert ő alszik tovább. Aztán délután 4-5 körül van a következő de ilyenkor nem is baj mert már nem bírja a meleget. Este pedig 9-10 között van az utolsó. Hétvégén dél-2 körül is leszoktunk menni ha nincs nyári meleg, meg persze ha van kedve, mert nem mindig van.
8/18 anonim válasza:
Én labradoromat így viszem le:
7.00-7.30
16.00-18.00
21.00-21.15
Szombaton egész délelőtt kutyasuli.
9/18 anonim válasza:
Mi kertes házban élünk, benti a kutyánk. Ha ki kell mennie csenget,próbáld te is megtanítani rá.Nekem sokat segített így nem kell figyelnem állandóan ki kell e mennie.Ezenkívül neki is könnyebb hogy tud jelezni és nem kell tartogatnia amíg egy pl ajtóban ácsorgást észre veszek.
10/18 anonim válasza:
Napi 3x. Most, hogy nem kell bejárnom dolgozni, így reggel 8-9, délután kb 16 óra és este 10-11kor van séta. Amikor dolgozni jártam a reggeli időpont módosult 7re. A délutáni kb 16:30ra, mert így értem haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!