Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ez melyik típusa...

Szerintetek ez melyik típusa a kaukázusinak? Én vagy 9 típust olvastam neten de nem tudom eldönteni

Figyelt kérdés
[link]
2010. aug. 25. 13:13
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Amúgy is szeretném.....de kiderült hogy az de nem kaukázusi!! Hanem Sárhegyi farkasölő!!!!!!!!!!

Sarplaninac

2010. aug. 28. 16:24
 32/39 anonim ***** válasza:
szerintem ez medveölő,nekem kaukázusi juhászom van
2010. aug. 28. 18:54
 33/39 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de milyen törzskönyvet láttál Te? Nem tűnt fel, hogy teljesen más fajta van oda írva vagy mi?
2010. aug. 28. 20:50
 34/39 anonim ***** válasza:

Szerintrem nem így néz ki egy kölyök sárhegyi, bár elég rossz a kép, mert nem sok látszik a kutya testalkatából és szőrzetéből. Egy oldalirányú kép, amin áll a kutya sokkal jobb lenne. Nekem gyanús a szine. Szürkés árnyalatúnak kellene lennie és ő inkább sárgába hajlik. Persze 5 hónaposan még nem lehet tudni milyen lesz a végleges színe, de ilyen színű sárhegyit még nem láttam. Az is igaz hogy a legfiatalabb amit láttam 8 hónapos volt. A szőrhosszúsága is gyanús egy kicsit.

Tehát szerintem vagy keverék, vagy egy rosszul sikerült szakszerűtlen párosítás eredménye. Ettől persze még ugyan olyan értékes élőlény, de remélem nem akarod továbbszaporítani és ivartalaníttatod!

Amúgy ha a jelenlegi súlyát megírnád, az is egy plusz támpont lenne, mert a sárhegyi jóval kisebb, mint a kau vagy a leó, szóval ebből is lehet következtetni.

2010. aug. 28. 20:59
 35/39 anonim ***** válasza:

Ja, most látom egy kommented:

"a marmagassága lazán volt vagy 85 cm"

Akkor az nem sarplaninac! Bár ránézésre azt mondani, hogy 85 cm nagyon pontatlan (és nem is hiszem el), de a sarplaninactól akkor is rettentő távol áll!

"A marmagasság a kanoknál átlagosan 62 cm, a szukáknál átlagosan 58 cm. A magasabb kutyák a kívánatosak."

és

"XI. SZÍN

A sarplaninac egyszínű. Minden árnyalat megengedett a fehértől a nagyon sötétig, szinte feketéig. Kívánatos a vaszszürke és a sötét szürke szín. A többszínűség nem megengedett. Pigmentált kutyáknál kis fehér jegyek megengedettek, de nem kívánatosak. Jegyek a szügyön és a mancsokon megengedettek. Minden pigmentált kutyánál az alapszín leginkább a fej felső részén, a nyakon és a törzsön kifejezett. Az alsó részeken gyengébb a szín (pigment), a végtagok alsó részén világosabb (piszkos szürke illetve sárgás). A világos színekbe való átmenetek nem lehetnek erősek, hogy ne keltsék a többszínűség képzetét."

(Azért így megvenni egy kutyát, hogy azt sem tudja, hogy milyen fajta...)

A helyedben lassacskán elbeszélgetnék az állatorvossal egy diszplázia előszűrés esedékességéről, mert ha ilyen "szakértelemmel" pároztatták a szülőket, akkor van esély egy jó kis DP-re is, ami viszont jobb, ha mihamarabb kiderül, hogy szükség esetén megfelelő életmódot tudj kialakítani számára, vagy elkezdd félretenni a pénzt a 200.000 forintos műtétre!

2010. aug. 28. 21:06
 36/39 A kérdező kommentje:

Itt a kép oldalnézektből, de itt nem nagyon látszik a feje.....

[link]

2010. aug. 29. 10:23
 37/39 A kérdező kommentje:

És neten úgy olvastam hogy nagyobb mint egy kau súlyra....

50-65kg kanoknál

magasság:65cm átlagosan....

2010. aug. 29. 10:24
 38/39 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!Minek kérdezed Tőlünk ha Te csak a saját igazad hajtogatod!

Nincs Törzskönyve...és a szüleinek se hiszem és nem fajtatiszta de attól még ugyanolyan értékes mint egy t.k-s!

Legközelebb csak T.Könyves kutyát vegyél és akkor nem kell értelmetlen kérdéseket feltenned,biztos lehetsz a fajtájába!

Látszik hogy nem értesz a kutyákhoz!Bizonygatod itt a saját "igazad"

Netes adatokat hiába írsz!Úgy belekeveredtél hogy már Te sem tudod ki kivel van!

Csak az fajtatiszta aminek törzskönyve van!A t.k nélküli kutyák is aranyosak szépek jók de azok nem 100% hogy fajtatiszták ...

Meg ez h nem jut eszedbe a kennel név...pfff ezt csak kamuzod!Ebben biztos vagyok;)Máskülönben felhívnád a tenyésztőt és rendeznétek vele!

2010. aug. 29. 10:59
 39/39 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom, vagy sárhegyi vagy nem, bár nekem még mindig kicsit nagynak tűnik az 5 hónapos korához képest.

Viszont ha ennyire bizonytalan vagy a származását illetően, akkor gondolom nem volt túl határozott elképzelésed a fajtáját illetően, valószínűleg az volt a lényeg, hogy "nagy legyen és harapjon". Ez úgy tűnik teljesül is, akkor meg nem tökmindegy, hogy keverék, vagy sem?

Ha konkrét fajtát akarsz, akkor azt tenyésztőtől kell venni törzskönyvvel.

2010. aug. 29. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!