Szerintetek ez melyik típusa a kaukázusinak? Én vagy 9 típust olvastam neten de nem tudom eldönteni
Régen voltak típusok, de mára ezeket az egységes, standardizált szelekció nagyjából megszüntette. (legalábbis a tudatosan tenyésztett kauknál)
"A kaukázusi juhászkutyának több típusa létezik, a különböző földrajzi adottságoknak és az eltérő klímájú területek sajátosságainak megfelelően. A fajta tenyésztésénél az alapvető szelekciós szempont az volt, hogy milyen feladatra és milyen időjárási körülmények között használták. Miután a tenyésztés meglehetősen nagy területen folyt, így egymástól sokban különböző típusok alakultak ki, a közép-ázsiai juhászkutyához hasonlóan. Így jöttek létre a következő változatok: a sztyeppi, a grúz, az azerbajdzsáni, az örmény, a dagesztáni, a garbán, a kazbek, a gerget, az ahalic. Az elmúlt században azonban az orosz kinológusok újra „felfedezték” a kaukázusi juhászkutyát, és nagy erőfeszítéseket tettek a fajta standardizálására. Európában első alkalommal az 1930-as években mutatták be egy kiállításon. A Nemzetközi Ebtenyésztők Szövetsége (FCI) 328. szám alatt, 1984. augusztus 23-án hivatalosan is elfogadta a kaukázusi juhászkutya standardleírását."
Nem tudom h a feltett képen mennyi idős az a kutya, de nekem gyanús h nem kaukázusi...
5hónapos!!!itt a kép az apjáról!! az anyáról sajna nincs de láttam ilyen mint az apja csak nem ilyen termetes...kisebb felépítésű!!
nekem kérdéses, hogy teljesen fajtatiszta lenne.
törzskönyve van?
Igen láttam !! de nem nagyon érdekelt...a kiskutya jobban lekötött...az életkorára emlékszek meg hogy valami őrzője.. kenel..:D a nevére nem emlékszek
valami ilyemsi volt ahoz írva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!