Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ez melyik típusa...

Szerintetek ez melyik típusa a kaukázusinak? Én vagy 9 típust olvastam neten de nem tudom eldönteni

Figyelt kérdés
[link]
2010. aug. 25. 13:13
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
sztem nem kaukazusi, bar en nem ertek olyan profi mod hozzajuk...
2010. aug. 25. 13:16
 2/39 anonim ***** válasza:
ez nem egy kölyökkutya? mert akkor nem tudom, egyáltalán meg lehet e mondani biztosan, milyen típusú.
2010. aug. 25. 13:27
 3/39 xXxOoOxXx ***** válasza:
Én nem tudok róla, hogy a kaukázusi juhászkutyának több fajtája lenne. Legfeljebb más színű a bundája, vagy nem fajtiszta. És ahogy elnézem a képet, amit linkeltél, lehet hogy az a kutyus még nem felnőtt, emiatt nézhet ki különbül, mint ez a felnőtt kutya. : [link]
2010. aug. 25. 13:31
 4/39 anonim ***** válasza:

Régen voltak típusok, de mára ezeket az egységes, standardizált szelekció nagyjából megszüntette. (legalábbis a tudatosan tenyésztett kauknál)

"A kaukázusi juhászkutyának több típusa létezik, a különböző földrajzi adottságoknak és az eltérő klímájú területek sajátosságainak megfelelően. A fajta tenyésztésénél az alapvető szelekciós szempont az volt, hogy milyen feladatra és milyen időjárási körülmények között használták. Miután a tenyésztés meglehetősen nagy területen folyt, így egymástól sokban különböző típusok alakultak ki, a közép-ázsiai juhászkutyához hasonlóan. Így jöttek létre a következő változatok: a sztyeppi, a grúz, az azerbajdzsáni, az örmény, a dagesztáni, a garbán, a kazbek, a gerget, az ahalic. Az elmúlt században azonban az orosz kinológusok újra „felfedezték” a kaukázusi juhászkutyát, és nagy erőfeszítéseket tettek a fajta standardizálására. Európában első alkalommal az 1930-as években mutatták be egy kiállításon. A Nemzetközi Ebtenyésztők Szövetsége (FCI) 328. szám alatt, 1984. augusztus 23-án hivatalosan is elfogadta a kaukázusi juhászkutya standardleírását."

Nem tudom h a feltett képen mennyi idős az a kutya, de nekem gyanús h nem kaukázusi...

2010. aug. 25. 13:46
 5/39 A kérdező kommentje:

5hónapos!!!itt a kép az apjáról!! az anyáról sajna nincs de láttam ilyen mint az apja csak nem ilyen termetes...kisebb felépítésű!!

[link]

2010. aug. 25. 13:55
 6/39 xXxOoOxXx ***** válasza:
Gyönyörűek:) Ha a tied, büszke lehetsz rá!:)
2010. aug. 25. 14:02
 7/39 anonim ***** válasza:

nekem kérdéses, hogy teljesen fajtatiszta lenne.

törzskönyve van?

2010. aug. 25. 14:03
 8/39 A kérdező kommentje:
Neki nincs de a szüleinek van...így olcsóbban tudtam megvenni...ha kértem volna hozzá 15ezerrel drágábban adták volna..
2010. aug. 25. 14:12
 9/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se tűnik teljesen fajtatisztának az apja - illetve ilyen vékonycsontú, ennyire egységesen vörös színű kaut még nem láttam. A törzskönyvüket láttad a szülőknek? Mi volt a nevük? Melyik kennelből valók?
2010. aug. 25. 14:21
 10/39 A kérdező kommentje:

Igen láttam !! de nem nagyon érdekelt...a kiskutya jobban lekötött...az életkorára emlékszek meg hogy valami őrzője.. kenel..:D a nevére nem emlékszek

valami ilyemsi volt ahoz írva...

2010. aug. 25. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!