Nyugdíjasnak megfelelő fajta?
Azért nem mindegy, hogy kölyök korban energikusabb, vagy egész életében az. Vannak kistestűből is olyan kutyák akiknek nem nagy a mozgás igénye, és logikusan a felnőtt kori mozgásigény alapján érdekel, nem az, hogy 1-2 évig mennyire az. Mint írtam, tudjuk mire számíthatunk egy kölyöknél.
3 kutyát néztem, a Cavalier long Charles spánielt, Máltai selyemkutyát, és esetleg a törpe pincsert, a dogell szerint mindhárom alkalmas nyugdíjas mellé, de a spániel a legjobban (a 3 közül).
A spániel eredetileg vadászkutya, én cavalier king charles spánielt is láttam már 10km-es teljesítménytúrán, ezt bírnák az öregek?
A törpepincser is aktív, láttam olyat, akivel rendszeresen futnak.
Ha csak ez a három lehet, akkor máltai.
Nem csak ez a három lehet, ezeket találtam én, azért írtam a kérdést hátha tud valaki mondani még. A spániel azért jött szóba, mert én meg olyan példát láttam rá, hogy nem igazán aktív.
A törpe pincsert nem ismertem, az az oldal szerint volt nyugdíjasok mellé jó, de akkor azt kihúzom.
Spaniel nem aktiv? Max 10+evesen nem, esetleg :D
Amugy basset hound? Mostanaban lattam itt egyet a kornyeken, nagyon cuki, nem aktiv fajta, tokeletes csaladi kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!