Nyugdíjasnak megfelelő fajta?
Én is úgy látom mint a 11-es, és ne adj isten megtörténne hogy nem tudnak gondoskodni róla, mi nem az a család vagyunk, akik gyarapítják a menhelyeket, akkor a kutyát átveszem, ami szerintem alap is lenne hogy mindenki így tegyen, elvégre a kutya a családot ismeri, nem az a jó neki ha beadják a menhelyre.
Mivel életük folyamán sosem volt kölyök kortól kutya velük, úgy gondoljuk, hogy ők is megérdemlik azt, hogy lehessen egy olyan kutyusuk akit kölyök korától ők nevelnek, és ha valami történne velük, természetes, hogy a kutyust magamhoz venném.
Egyébként nagyon könnyen meg lehetne oldani azt a problémát amit leírtál, csupán olyan törvényért kellene lobbizni, hogy az örökös, ha nem hajlandó a megörökölt állatokról gondoskodni és menhelyre adja, akkor ne örökölj anyagilag se semmit, az is legyen a menhelyé.
Igen, ez jó ötlet lenne nagyon.
Csak azért vázoltam ezt a helyzetet, mert nem tudtam a körülményeket, önkénteskedek menhelyen, tudom hogy sok ilyen kutyus van sajnos. De ha tényleg szívesen foglalkoznál vele ha rád maradna, és az esetleg megnövekedett orvosi költségeit is szívesen állnád főleg élete vége felé, akkor rendben van.
Nem sózok ekkora felelősséget más ember nyakába úgy, hogy nem szeretné :)
Akkor okés, csak úgy fura volt a mondat azért kérdeztem.
Családi, társas kutya még havanese, palota pincsi.
[link] Illetve itt is érdemes megnézi, rövid leírás képekkel.
Másik téma ami ide került: örökös, ha nem hajlandó a megörökölt állatokról gondoskodni és menhelyre adja, akkor ne örökölj anyagilag se semmit, az is legyen a menhelyé. Ez jó ötlet meg nem is, ha nem szeretné a kutyát, de az örökség miatt vállalná nem biztos hogy jó helyen lenne a kutya, kéne valaki aki plusz utána ellenőrzi is hogy minden okés e vele.
Attól, hogy nyugdíjas valaki még lehet több energiája van mint egy fiatalnak. Nem kortól függ, inkább egészségi állapot, de gondolom azt felmérték.
Illetve nem is derült ki hány évesek akiké lesz a kutya. Gondolom nem 80+ , mert akkor érthető valamennyire, hogy ne kölyök legyen.
Kérdező, minden kölyöknek nagy a mozgásigénye, mert kölyök, akkor is, ha felnőttként nyugodt, és fajtából adódóan nem nagy a mozgásigénye, ti meg nem akartok nagy mozgásigényű kutyát. Minden nap tudsz nekik segíteni?
A testméret ne tévesszen meg, sok kistestű kutya energikusabb, mint a nagytestűek. A nyomott orrúak talán a legkevésbé energikusak, mert a nehezebb légzés miatt nem bírják, mopsz, francia bulldog, angol bulldog, pekingi palotakutya... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!