A kutyák miért vauval vagy vuffal ugatnak?
Figyelt kérdés
Hogy alakult ki ez náluk, hogy pont ezt a három betűt ugatják?2021. jún. 3. 22:30
11/28 anonim válasza:
Az orosz kutyák azt mondják, hogy gaf-gaf, az angolok meg wow-wow, a németek wau-wau, a franciák meg woof-woof.
12/28 anonim válasza:
Konkrétan nem ezeket a betűket és hangokat mondják, pl a v betűt nem mondják, csak az ember így utánozza. A kakas sem ejti ki a k betűt. De a kígyó tényleg sziszeg
13/28 anonim válasza:
Valójában nem pont ezt mondják, csak így rögződött a nyelvben. Az angol nyelvben például nem háp-hápot mond a kacsa, hanem azt, hogy quack-quack. Egyébként tényleg nem azt mondják, hogy "háp-háp". A malac sem azt pont azt mondja, hogy "röf-röf", hanem amolyan horkanásszerű hangot, csak azt nem nagyon lehetne betűkkel visszaadni.
Nekem például vannak sípjaim, amelyekkel különböző vízi madarak hangjait lehet utánozni. Gyakran működik is, és előjönnek a nádasból. Valójában olyan hangokat adnak ki, amire nem nagyon vannak betűink.
14/28 anonim válasza:
És ugyan a róka mit mond?(remélem legalább egy ember érti h mire céloztam...)
18/28 anonymousreview60 válasza:
#15: Én eddig mindig dingdingding-nek hallottam. Egyébként sokat nyávognak és "nevetnek" (hehehehehe): https://www.youtube.com/watch?v=cFqLEwAvaHI. Legalábbis Finnegan.
19/28 anonim válasza:
Na meg persze a hattihattihatttihót se felejtsük el...
20/28 anonymousreview60 válasza:
Hatti?! A kutyák reinkarnált protohettiták?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!