Falun mit lehet azzal kezdeni, hogy a kutyák folyamatosan ugatnak?
Nagyon sok ideje élek itt, de eddig csak egy kutya ugatott, viszont tavaly jött még 2 a szembe szomszédhoz.
Így most 3-an ugatnak.
Ugatásra kelek, ugatásra fekszek, és elviselhetetlen.
Mindenre ugatnak, de tényleg, az autóktól kezdve a levegőig, MINDENT.
Kinyitom az ablakomat, És csak azt hallom hogy vakkantgatnak.
(Kérlek ne trollkodjatok, hogy
FaLun eZ vAn, EzT kEll ElvIseLni.)
Mit tehetnék?
Sajnos semmit.
Én is ebben élek, a szomszédom semmit nem törődik a kutyájával (azon kívül hogy ad neki enni-inni és évi 1x elviszi a kötelező oltásra) úgyhogy szerencsétlen unalmában megállás nélkül ordít.
Nem sokat lehet tenni.
Biztos lesz majd, aki azt írja hogy jegyző, meg hogy állatvédők, de ezek szerintem nem érnek semmit, kb. kiröhögnek ha előadod nekik, hogy ugat a szomszéd kutyája és hogy csináljanak valamit.
Ha olyan a viszony, akkor beszélhetsz a szomszéddal hogy próbálja meg őket jobban lefárasztani.
1. Nem trollkodás, tényleg vannak dolgok, amiket "tűrni kell" (nem véletlen az idézőjel, ez a hivatalos megfogalmazás). Mint a visító gyerek, a flex, a kerti parti stb.
2. Nehéz ügy, mert nem csak a gazdán múlik, ha másnak a kutyája is ugat (sőt, ahogy kivettem az írásból, mire ezek érkeztek, az más akkor is ugatós volt, csak ezek hozzád közelebb vannak)
3. Az is kérdés, mi várható el reálisan a gazdától. Pl. nálunk van itthon nyugdíjas családtag, tehát a kutya nincs egyedül egész nap, és ha valami nagy "kutyabuli" van, akkor rá tud szólni, ha meg teljesen felhergeli magát, akkor be tudja hívni a házba és itt lenyugszik. De voltunk olyan életszakaszban, amikor a kutya min. 6-7 órát egyedül volt naponta, az nehezebb ügy.
Esetleg ki lehet próbálni az ultrahangos riasztót, egyes kutyák érzékenyek rá, és akkor legalább nem az ablakod alatt fognak ugatni.
Kakas kukorekol, a birka beget, a traktor/flex/funyiro is hangos, a legy zummog, a darazs csip, a madar csicsereg, a reszeg ember uvoltozik ... es a kutya ugat.
Szerintem ez tok normalis ... lehet veled van a baj, hogy zavar teged?! :)
Beszélhetsz a szomszéddal,de ezek többnyire semmit nem érnek.
Mi már lassan egy éve hallgatjuk ahogy 19:30tól 21:00 óráig a szomszéd gyerek üvöltözik,ugrál,konkrétan dübög az egész ház,mert rohangál. (társasház)
Anyum átment szólni mikor már besokalltunk.
A válasz az volt gyerek,mit csináljanak?
Csak mondjuk a gyereknek estére lehetne valami csendesebb elfoglaltság.
Szóval igazából csak tűrjük,mert nem tehetünk semmit.
Mi is kutyások vagyunk. Nekünk nem ugatnak.Házban is van még egy kutyás szomszéd,ha jön a jó idő a kutyáknak nyitva az erkély ajtó és ugatnak mindent és zeng utca. Ez ellen sem tudunk mit tenni.
Kérdeztem tőle normálisan. Mondta nem tehet róla mindkettő mentett. Sokat foglalkozik velük. (amúgy tényleg póráz nélkül,láb mellett közlekednek,nagyon sokat foglalkozik velük a srác) Nyilván ha nincs otthon nem tud rájuk szólni.
Durrantgass petárdát. Attól majd elhallgatnak.
Vagy rakj egy tüzet az udvaron és dobj bele néhány kiürült spray-es flakont
A petárda és az egyéb durrogó-robbanó hangok kb. az egyetlen dolog, ami miatt a mi kutyánk magából kifordulva ordítani kezd és alig lehet elcsitítani, pedig alapvetően nem igazán szokott ugatni.... szóval zseniális ötlet, ha a kérdező szeretné a környék összes kutyáját felverni hogy üvöltsenek, akkor abszolút jó tanács. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!