Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szorongásos szeparációs...

Szorongásos szeparációs szomszéd kutyával mit tudok kezdeni? Folyamatosan ugat, ha nincsenek otthon.

Figyelt kérdés

A felső szomszédnak van egy labradorja. A sarki, legszélső szobába bezárják egy kutyaketrecbe, mikor elmennek otthonról(ennek azért van jelentősége, mert így csak minket zavarnak vele, a többi szomszéd nem hallja a kutyát, mivel a legfelső emeleten laknak). Aminek mi, alsó szomszédok szívjuk meg a levét, mert hallgathatjuk a kutyát.

Tudnak a problémáról, kb fél éve szólongatom őket, hogy zavar a kutya. Most is ugat, reggel 7.30 óta. Kb két hete meg reggel 5.15kor hívtam fel, hogy kezdjenek valamit a kutyával... Semmi változást nem tapasztalok, a kutya ugyanúgy ugat, vonyít, ha egyedül hagyják bezárva a ketrecbe.

Kb hetente 2-3 alkalommal fordul elő ilyen eset, akkor is erre kelek, tehát nem délután vagy napközben van ilyen, hanem reggel 6-8 között szokta kezdeni és van, hogy egész nap.

Ti meddig lennétek toleránsak? Mivel nem minden napos a dolog, szakaszosan fordul elő, így nem tudom, meddig várjak? Már utánanéztem a jogszabályoknak, hogyan kezelhető a szorongása a kutyának, igazából erről akarok még vele beszélgetni, hogy neveljék meg a kutyát, vagy következményei lesznek az ugatásnak.

Bár nem olvastam még "sikersztorit" kutyaugatásos szomszédos rivalizálással kapcsolatban. Valakinek volt már hasonló szituja? Hogyan sikerült megoldani a helyzetet?

2020. aug. 16. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:
10%
Én felajánlanám nekik, hogy amíg elmennek hazulról, adják át a kutyát hozzám. Eleve állatkínzás, amit csinálnak. Ha feljelented őket, megbüntetik őket a csendháborításért is, meg állatkínzásért is, úgyhogy igenis szüntessék meg azt, hogy órákra bezárják egy szűk ketrecbe a kutyát. Ennél még egy menhelyen is jobb helye lenne.
2020. aug. 16. 12:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát, inkább nem vállalok felelősséget más kutyájáért, meg főleg ne hozza ide nekem reggel 6.30kor,amikor aludhatnék 8ig,mert úgy jön ki a munka. :/ Csendháborítás meg amúgy sem ez a kategória sajnos, legalábbis abból, amit kibogarásztam a jogszabályokból,ez nem az.
2020. aug. 16. 12:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én már rég nem lennék toleráns. Neveljék meg a kutyák, oldják meg a problémát.
2020. aug. 16. 13:35
 4/4 anonim ***** válasza:
75%
Látom, lepontoztátok azt a választ, hogy állatkínzás egy kutya egész napra történő ketrecbe zárása. Pedig az. Nem csoda, hogy üvölt egész nap. A jegyzőnek kell bejelenteni az állatkínzást.
2020. aug. 17. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!