Mit tegyek a kutyammal hogy ne szokjon el?
sziasztok. mar tenyleg tehetetlen vagyok. naponta 2 orat setalunk, ebbol 1 ora kocogas. az udvarban meg plusz egy orat minimum, idomtol fuggoen jatszom vele. ha tobb idom van akkor tobbet. vize es etele mindig van. ennek ellenere naponta elmegy. atugorja helybol (!) a 2 meteres (?) keritest. a szomszedok is folyton szolnak hogy mar a rendorsegre mennek... tenyleg nemtudom mi baja lehet. ivartalanitott 4 eves szuka. stafford keverek.
lancra nem szivesen kotnem mert nagyon sajnalnam, igy ha lehet ezt az opciot melloznem
de a segito valaszokat nagyon megkoszonnem
Eleve miért engedted, hogy rászokjon a szökésre? Ha megfelelően foglalkoztál volna vele az első perctől, ez nem alakul ki.
Olyan helyen kell tartani, ahonnan nem tud elmenni! Szerezz be láthatatlan kerítést vagy villanypásztort!
De még a lánc vagy kennel is jobb, mint a szökés! Nem is értem, hogy képzeled, hogy hagyod őt szökni! Hogy van gerinced kitenni a kutyádat, más embereket és más állatokat ekkora veszélynek!
Drága utolsó kettő: annak a kialakítása, hogy egy kutya ne szökjön, végtelenül egyszerű. Csak az alapvető normális tartási körülményeket kell megteremteni. Ha viszont ez nem ment és már rászokott a kutya a szökésre, arról lenevelni rohadt nehéz, olykor lehetetlen.
Nyilván más, ha befogadott kutya, de ilyet nem írt a kérdező. De még így is nagyon gáz, hogy hagyja a kutyáját kiszökni! Mert az, hogy nem akadályozza meg a szökést, hogy a kutya csak egyszer is kijuthat (holott tudja a drága, hogy átmászik a kerítésen a bulltípusú kiskutyája), bizony azt jelenti, hogy ráhagyja!
Erre írtam, hogy villanypásztor, láthatatlan kerítés, kennel vagy végső esetben lánc. Bármelyik jobb, mintha 1.) kilövi a vadász, 2.) elüti egy autó, 3.) fának megy egy család, mert el akarja kerülni az elütést, 4.) neki megy egy másik kutyának, 5.) neki támad egy embernek. És még sorolhatnám.
Ezt ajánlom figyelmetekbe. Csak nehogy pont a ti kiskutyátokkal történjen meg ugyan ez: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!