Normális helyeken nem csinálnak ilyet, szóval ne vegye el senki kedvét az örökbefogadástól.
Nekem például Várpalotáról, az Alex Állatvédő Egyesülettől van kutyusom, kedvesek, normálisak.
En kifejezetten nagyranott kamaszkoru ivaros kan amstaffot akartam es nem kaptam egy menhelyen se. Mindenkepp menhelyrol akartam. (Azota sokat latok hirdetve) A sinterrol elkuldott a fonok,hogy vasaroljak ,merthogy szemelyvedelem feladatot is varok tole meg viszem kutyak koze poraz nelkul futni. Igy tenyesztotol vettem.
Igaza volt. A vervonal szerint teljesiti a parancsaim,macskarol is letiltottam. Szocializaciora meg terais oktatasra a vetelar tobbszoroset elkoltottem volna.
Az elmúlt 20 évben csak menhelyi kutyáink voltak/vannak, szám szerint 3. 2 éve halt meg a 16 éves kis pulink, a meglévő még élő (szintén idős, de szerencsére makkegészséges) kutyánk mellé tervezünk társat hozni, szintén menhelyről. Ugyanattól a kisebbtől szeretnénk ismét, a 3 kutyánál soha senki nem ellenőrizgetett még.
7-es, elborult agyad max neked van. Nem, nem normális gazda az, aki házi “tenyészetet” csinál megfelelő háttér, körülmények nélkül. A tenyésztés is egy szakma, ezt miért nem fogják fel az ilyen emberek? És nem, nem a törzskönyv hiánya az egyetlen probléma, nagyon nem. Arról nem is beszélve, hogy miattuk vannak tele a menhelyek, mert jajj csak egy cuki alom legyen, aztán nem tud mit kezdeni 8-10 kiskutyával. Ha mondjuk 1000 gazdi csak egyszer szaporít, mondjuk, hogy átlagosan 4 kiskutyával számolva (sok esetben ennek a duplája születik), az már 4000 kölyök, akinek hely kéne. Hova gazdisodna ennyi? Tényleg nem érted a problémát?
Majd ha konganak a menhelyek az ürességtől, na akkor talán lehet majd mondani, hogy jaj szegény szapisokat miért bántják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!